Έρευνα – Αυτοί οι άνδρες πληρώνουν με τη ζωή τους τις καρδιακές παθήσεις

Ανάλυση 1,8 εκατομμυρίων ασθενών έδειξε ότι οι άνδρες, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, έχουν κάτι κοινό. Δεν έχουν σύντροφο. Είναι είτε χήροι, είτε διαζευγμένοι.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, των οποίων οι γυναίκες είχαν πεθάνει, είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, από τις γυναίκες που είχαν χάσει τους συζύγους τους.

Ομοίως, οι χήροι είχαν 10% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή ανεπάρκεια και 13% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, αν υπέφεραν από ακανόνιστο καρδιακό παλμό (κολπική μαρμαρυγή), από ό, τι οι γυναίκες στην ίδια θέση.

Εν τω μεταξύ οι διαζευγμένοι με ακανόνιστο καρδιακό παλμό είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τις διαζευγμένες γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη.

Μεταξύ των παντρεμένων με ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, οι άνδρες είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 6% να πεθάνουν, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Οι, δε, εργένηδες με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τις γυναίκες, κατά 13%.

Τη μελέτη έκαναν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Aston του Μπέρμιγχαμ και παρουσιάστηκε στο καρδιολογικό συνέδριο (BCS) στο Μάντσεστερ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ