Έρευνα: Επιτρέπεται ο θηλασμός αν η μητέρα νοσεί από Κορονοϊό;

Τα ζητήματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και τον Κορονοϊό αυτονόητα απασχολούν πολύ και προκαλούν σύγχυση. Τι πρέπει να κάνει η θηλάζουσα μητέρα αν νοσήσει από Κορονοϊό; Επιτρέπεται να θηλάσει το βρέφος της ή πρέπει να διακόψει για να μην το κολλήσει;
 
Μια ακόμα νέα μελέτη απαντά πως ο θηλασμός όταν η θηλάζουσα νοσεί από Κορονοϊό όχι μόνο δεν αποτελεί κίνδυνο για το βρέφος αλλά σε δείγματα μητρικού γάλακτος ανιχνεύθηκαν αντισώματα του Κορονοϊού. Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιατρικού Κέντρου Rochester της Νέας Υόρκης με την επικεφαλής της μελέτης Dr. Bridget Young, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής να αναφέρει ότι το ζήτημα του θηλασμού όταν η θηλάζουσα νοσεί από Κορονοϊό απασχολεί από τις αρχές της πανδημίας. 
 
Για τους σκοπούς της μελέτης οι ερευνητές μελέτησαν 37 δείγματα μητρικού γάλακτος από 18 γυναίκες με Κορονοϊό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, υπήρξε απουσία του ιού σε όλα τα δείγματα ενώ τα 2/3 των δειγμάτων περιείχαν αντισώματα κατά του Κορονοϊού. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις των αντισωμάτων IgA εξηγεί ο Dr. Mark Sangster από το Τμήμα Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Κέντρου. 
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τη μη διακοπή του θηλασμού αλλά με καλό καθαρισμό των χεριών, του στήθους και με απαραίτητη τη χρήση μάσκας όταν η θηλάζουσα μητέρα νοσεί. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ