Έρευνα: Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία; 

Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία; Καθένας επιχειρεί μια απάντηση στο ερώτημα, ωστόσο, ο Dr. Matthew Killingsworth ερευνητής της ανθρώπινης ευτυχίας από το Penn’s Wharton School, πραγματοποίησε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences. 
 
Για τους σκοπούς της έρευνας, συνελέγησαν 1.725.994 αναφορές σχετικά με την ευτυχία από 33.391 Αμερικάνους ηλικίας 18-65 ετών με επαγγελματική αποκατάσταση. Οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να αξιολογούν σε τυχαίες φάσεις της μέρας το αίσθημα της ευτυχίας μέσω της εφαρμογής Track Your Happiness. Κάπως έτσι, ο Dr. Killingsworth υπολόγισε το επίπεδο της ευτυχίας καθενός από τους συμμετέχοντες και το πώς αυτό έχει σχέση με το εισόδημά του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η αναλογία εισοδήματος και ευτυχίας ήταν κοινή για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες γεγονός που δείχνει μια γραμμική σχέση ανάμεσα στα δύο. Οι έχοντες μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές παρουσιάζονται σύμφωνα με την έρευνα πιο ευτυχείς εξαιτίας της αυτονομίας και της αίσθησης ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους ως οικονομικά ανεξάρτητοι παρά το γεγονός της πίεσης του χρόνου που συνεπάγεται για αυτούς τους ανθρώπους η πολύωρη εργασία. 
 
Όπως δήλωσε ο καθηγητής “Οι άνθρωποι ταυτίζουν το χρήμα με την ευζωία, ωστόσο αποτελεί μία μόνο από τις πολλές παραμέτρους που μπορούν να ελέγξουν”, αναφέροντας ότι τα λεφτά μπορούν να καθορίσουν σε ένα βαθμό την ευτυχία. 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ