Η αποτελεσματική θωράκιση από τις εποχικές νόσους συνδέεται με το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Η πολύτιμη ασπίδα του οργανισμού στον αγώνα ενάντια στις εποχικές νόσους

Η διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος είναι το πολύτιμο «οχυρό», αλλά και η πρώτη άμυνα του οργανισμού απέναντι στις εποχικές νόσους. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει ως κύριο ρόλο τη θωράκιση από τους επιβλαβείς παράγοντες και αποτελείται από ένα πολύπλοκο σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών, που είναι υπεύθυνα για τη θωράκιση του οργανισμού.

Η ανοσολογική απάντηση πυροδοτείται από την ανά πάσα στιγμή έκθεση του οργανισμού σε ένα αντιγόνο. Με τον όρο «αντιγόνο» υποδηλώνεται οτιδήποτε αναγνωρίζει ο οργανισμός μας ως «ξένο» και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανοσολογικής απάντησης. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιος μικροοργανισμός, είτε κάποια άλλη ουσία.

Η ανοσολογική απάντηση περιλαμβάνει τους μη ειδικούς μηχανισμούς άμυνας, όπως είναι οι φυσιολογικοί φραγμοί του δέρματος και των βλεννογόνων και κάποιους γενικούς μηχανισμούς άμυνας που ενεργοποιούνται μετά την επίδραση του βλαπτικού ερεθίσματος. Εκτός από τους μη ειδικούς μηχανισμούς, στο ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχουν και ειδικοί μηχανισμοί που περιλαμβάνουν την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια σε συγκεκριμένα αντιγόνα.

Η ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ιχνοστοιχείων, κάποια από τα οποία είναι φυσικής προέλευσης.

Ο κίστος (Λαδανιά), για παράδειγμα, αποτελεί ένα κρητικό αυτό βότανο, που είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φαρμακευτικό φυτό. Η ευεργετική του δράση τεκμηριώνεται από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες που αποδεικνύουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Η ευεργετική δράση του Cistus creticus αποδίδεται στην υψηλή  περιεκτικότητα του εκχυλίσματός του σε πολυφαινόλες.

Ειδικότερα, το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα. Επιπλέον, η αντιμικροβιακή δράση του αποδεικνύεται από κλινική μελέτη που έδειξε βελτίωση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού στους οποίους χορηγήθηκε το συγκεκριμένο εκχύλισμα. Σε φαρμακολογικές μελέτες διαπιστώθηκε επίσης, πως το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+.

O Βασιλικός Πολτός αποτελεί ένα ακόμη συστατικό με ευεργετική δράση για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αποτελώντας μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, το συγκεκριμένο συστατικό εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli. Ο Ψευδάργυρος και το Σελήνιο είναι συστατικά που συμβάλλουν κι αυτά στην ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

almora PLUS® CISTUS COMPLEX, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και θωράκιση του οργανισμού

H Eλληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος,  εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® ΙΜΜUNE CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση 4 συστατικών φυσικής προέλευσης, τα οποία εμφανίζουν αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση, καθώς και ευεργετικά οφέλη για τη θωράκιση του οργανισμού.

Η δημιουργία του almora PLUS® CISTUS COMPLEX βασίστηκε στο πρώτο εργαστήριο της φαρμακευτικής επιστήμης, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη φύση. Τα φαρμακευτικά φυτά είναι άλλωστε από τα αρχαιότερα θεραπευτικά μέσα που ανακάλυψε ο άνθρωπος και αποτελούν τη βάση της σύγχρονης φαρμακευτικής επιστήμης.

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι κατάλληλο για ενήλικες και περιέχει 4 συστατικά φυτικής προέλευσης, το Cistus creticus, το  βασιλικό πολτό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Τα σημαντικά τους οφέλη αποδεικνύονται από έναν μεγάλο αριθμό εργαστηριακών μελετών, που τεκμηριώνουν τη συμβολή τους στη θωράκιση του οργανισμού.Η ανάπτυξη του καινοτόμου αυτού σκευάσματος πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά), το οποίο συνδυάστηκε με άλλα φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Το almora PLUS®  CISTUS COMPLEX φέρει την υπογραφή ποιότητας της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN, που αποτελεί συνώνυμο του αξιόπιστου Ελληνικού Φαρμάκου εδώ και 55 χρόνια. Η κυκλοφορία του έρχεται να προστεθεί στη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής almora PLUS®, που μετρούν περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ελληνικής οικογένειας.

Aποτελούν την πλέον αποτελεσματική λύση για τις ανάγκες ενυδάτωσης και ενίσχυσης του οργανισμού σε περιπτώσεις αυξημένων απωλειών υγρών ή/και μειωμένης πρόσληψής τους (διάρροια, έμετος, έντονη εργασία, υψηλές θερμοκρασίες/καύσωνας, ταξίδια, κατανάλωση αλκοόλ), γαστρεντερικών διαταραχών, αλλά και όταν είναι απαραίτητη η θωράκιση του οργανισμού και η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ