Η επικίνδυνη ναρκωτική ουσία «σκανκ» – Χρήστες ακόμα και 12χρονα παιδιά

Την ανησυχία του για την εξάπλωση της ναρκωτικής ουσίας με την ονομασία «σκανκ» εξέφρασε ο Παναγιώτης Σαϊβανίδης, υπεύθυνος του Κέντρου Άμεσης Πρόσβασης ΚΕΘΕΑ.

Ο Παναγιώτης Σαϊβανίδης μάλιστα σημειώνει ότι δεν υπάρχει συνοικία σε Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας που να μη γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τονίζοντας ότι: «Είναι αποδεκτό από την κοινωνία όπως το αλκοόλ, δεν υπάρχει νέος που να μην ξέρει τι είναι ή να μην έχει κάποιου είδους άμεση ή έμμεση επαφή».

Την ίδια ώρα οι ναρκωτικές ουσίες έχουν απήχηση και σε άτομα πολύ μικρής ηλικίας, ακόμα και 12 ή 13 ετών, ενώ το λεγόμενο «σκανκ» έρχεται δεύτερο μετά την ηρωίνη στη χρήση από ναρκομανείς.

Οι επιπτώσεις του «σκανκ» στους εφήβους

Ο Παναγιώτης Σαϊβανίδης μίλησε και για τις επιπτώσεις της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας στους εφήβους, τονίζοντας ότι τριπλασιάζει το κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών επεισοδίων, μια κατάσταση που μάλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια, με τους χρήστες να μην «επιστρέφουν ποτέ στη συνειδητή τους υπόσταση».

Σημειώνεται ότι στις 17/09 η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους έξω από σχολεία για διακίνηση ναρκωτικών, προχωρώντας σε πάνω από 24 προσαγωγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ