Η Εύη Βλαχάκη, ερευνήτρια του πανεπιστημίου του Κάρντιφ, εξηγεί την ιστορική ανακάλυψη για τον καρκίνο (video)

Για την ιστορική ανακάλυψη για τον καρκίνο που έκαναν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κάρντιφ στη Βρετανία, μίλησε η Ελληνίδα ερευνήτρια Εύη Βλαχάκη.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ειδικότερα δραστηριοποιούνται στον τομέα ερευνών πάνω στο ανοσοποιητικό όπου εκεί φαίνεται και να υπάρχει το «κλειδί» της νέας αυτής ανακάλυψης.

Σύμφωνα με την Μοριακή Βιολόγο κα Βλαχάβα, η οποία ούσα Ελληνίδα κλήθηκε να εξηγήσει στην κάμερα του ΣΚΑΙ το σημαντικό εύρημα στο οποίο κατέληξαν οι συνάδελφοι της, η επιστημονική ομάδα εντόπισε ένα κύτταρο που έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει καρκινικά κύτταρα χωρίς να «πειράζει» τα υγιή.

Τα Ταφ-κύτταρα βρίσκουν κύτταρα που νοσούν στον οργανισμό μας και του επιτίθενται για να το «σκοτώσουν» βλέποντας ένα «σήμα» για το αν είναι υγειές ή όχι εξηγεί η ειδικός.

Αυτό που έχουν κάνει οι ερευνητές εδώ, συνεχίζει, είναι να προσπαθήσουν να βρουν από αίμα υγιούς ανθρώπου ένα κύτταρο το οποίο να σκοτώνει καρκινικά κύτταρα.
Εφόσον βρήκαν ένα τέτοιο κύτταρο, με εξειδικευμένες τεχνικές προσπάθησαν να εξακριβώσουν τι ακριβώς έχει αυτό το κύτταρο ώστε να καταφέρνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Δείτε τι είπε η Εύη Βλαχάκη για την ιστορική ανακάλυψη

 

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ