Η θαυματουργή συνταγή για να έχετε πάντα “λευκούς” αγκώνες και γόνατα… βρίσκεται στο ψυγείο σας!

Οι αγκώνες και τα γόνατα είναι σημεία στο σώμα μας που συχνά αποκτούν ένα σκούρο χρώμα και άγρια υφή λόγω της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων.

Μπορείτε να βρείτε διάφορα προϊόντα στο εμπόριο αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε κάποιο που περιέχει θαλασσινό αλάτι και θρεπτικά έλαια, τα οποία μαλακώνουν και ενυδατώνουν το σκληρό δέρμα. Επίσης Καλό είναι η απολέπιση να γίνεται μόνο δύο φορές τον μήνα.

Ο λόγος που η απολέπιση δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά είναι γιατί η έντονη τριβή και ο ερεθισμός των συγκεκριμένων περιοχών επιτείνει το πρόβλημα και τελικά αντί να έχουμε μια λευκή και μαλακή επιδερμίδα, αυτή γίνεται ακόμη πιο σκληρή.

Η εντατική ενυδάτωση είναι επίσης πολύ σημαντική. Η σκληρή επιδερμίδα στους αγκώνες και στα γόνατα χρειάζεται καλή, καθημερινή ενυδάτωση με προϊόντα όπως γλυκερίνη, βαζελίνη και εκχυλίσματα ελαίων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προσφέρουν στις σκληρές περιοχές του σώματός μας θρεπτικά συστατικά και τις βοηθήσουν να συγκρατήσουν το νερό στα κύτταρά τους.

Υπάρχει όμως και μια φυσική συνταγή που προσφέρει καλά και γρήγορα αποτελέσματα και είναι το υπέροχο λεμόνι.

Μπορείτε λοιπόν να τρίβετε κάθε 1-2 μέρες, τους αγκώνες και τα γόνατα με μισό λεμόνι, να περιμένετε 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρείτε τρίβοντας την επιδερμίδα με μια πετσέτα μουσκεμένη σε ζεστό νερό. Το αποτελέσματα είναι θεαματικό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ