Ινδία: 740 θάνατοι σε ένα 24ωρο από κοροναϊό – «Ίσως είναι πιο σοβαρή η κατάσταση εκεί από όσο νομίζουμε» λένε οι ειδικοί

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, συνολικά 740 θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ινδία, ανεβάζοντας σε πάνω από 30.000 το συνολικό αριθμό θυμάτων του κοροναϊού στην χώρα.

Η Ινδία ξεπέρασε τη Γαλλία όσον αφορά τον επίσημο αριθμό θανάτων που συνδέονται με τον νέο κοροναϊό. Τώρα είναι η έκτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό θανάτων από COVID-19, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Βρετανία, το Μεξικό και την Ιταλία, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Οι ινδικές αρχές κατέγραψαν επίσης 49.310 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 το 24ωρο που πέρασε, με τα οποία ανέρχεται σε σχεδόν 1,3 εκατομμύριο ο συνολικός αριθμός τους στην χώρα.

Πολλοί ειδικοί είναι ωστόσο πεπεισμένοι ότι λόγω του μικρού ποσοστού διαγνώσεων που γίνονται στην δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, η κατάσταση εκεί είναι ίσως πολύ πιο σοβαρή.

Μελέτη για την ανάπτυξη αντισωμάτων στον πληθυσμό, την οποία έδωσε εντολή να γίνει η κυβέρνηση, έδειξε αυτήν την εβδομάδα ότι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της πρωτεύουσας είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, δηλαδή 40 φορές περισσότεροι από τον επίσημο αριθμό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ