Καινοτόμος εξοπλισμός στο 401 ΓΣΝ

Μηχάνημα ακτινοθεραπείας απέκτησε το νοσοκομεία στο πλαίσιο δωρεάς από το ΙΣΝ.

Μέσω του τεχνικού τμήματος της εταιρείας Παπαποστόλου Ν. ΑΕ εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ήδη στο 401 ΓΣΝ, το πρώτο, της νέας γενιάς, καινοτόμο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εγκατάσταση και παράδοση σε κλινική λειτουργία του Γραμμικού Επιταχυντή HalcyonTM του αμερικανικού εργοστασίου VARIAN πραγματοποιήθηκε από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μέσα σε λιγότερο από 35 μέρες, χρόνος που αποτελεί το 1/5 του χρόνου που συνήθως διαρκεί για άλλους γραμμικούς επιταχυντές.

Ο ΓΕ HalcyonTM δεν απαιτεί μεγάλη θωράκιση, λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, απαιτεί σημαντικά μικρότερο χώρο τοποθέτησής του σε σχέση με άλλους γραμμικούς επιταχυντές και πραγματοποιεί σύγχρονες τεχνικές ακτινοθεραπείας με ακρίβεια μικρότερη του χιλιοστού σε μόλις 9 βήματα, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό ασθενών.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του 401ΓΣΝ θα εξοπλιστεί και με τον ΓΕ VARIAN – TrueBeam, επίσης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και επέκτασης του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου. Το νέο μηχάνημα θα έχει δυνατότητα εφαρμογής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής & Ακτινοθεραπείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ