Κάντε σεξ με μάσκα ή…μόνοι σας για να προστατευτείτε από τον κοροναϊό, συμβουλεύει ειδικός από τον Καναδά

Η Δρ. Theresa Tam, επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά, προχώρησε σε δηλώσεις την Τετάρτη σχετικά με πώς κάποιος παραμένει ασφαλής από τον κοροναϊό, όταν συμμετέχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Το σεξ κατά την διάρκεια μιας πανδημίας μπορεί να είναι περίπλοκο, λέει η επικεφαλής ιατρός του Καναδά. Δήλωσε πως «είναι καλύτερο να παραλείψετε το φιλί και ίσως να φορέσετε μάσκα κατά την σεξουαλική πράξη για να αποφύγετε την μετάδοση του κοροναϊού».

«Η σεξουαλική υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής μας υγείας. Ωστόσο, το σεξ μπορεί να είναι περίπλοκο την εποχή του Covid-19 …» αναφέρει στην δήλωσή της, με τους κινδύνους να αυξάνονται για εκείνους που έρχονται σε επαφή με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους.

«Κάντε σεξ…μόνοι σας» για να προστατευθείτε από τον κοροναϊό

«Η σεξουαλική δραστηριότητα με τον χαμηλότερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 αφορά μόνο τον εαυτό μας»,  ανέφερε σχετικά. Όμως, για τους Καναδούς που επιλέγουν να «εμπλακούν σε σεξουαλική επαφή με άλλα άτομα» έξω από τη φούσκα τους, προτείνει μια σειρά από βήματα για τη μείωση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της «αποφυγής επαφής πρόσωπο με πρόσωπο».

«Πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και οι σύντροφοι που έρχονται σε επαφή, θα πρέπει επίσης να εξετάσουν τη χρήση μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα», σχολιάζει η Tam.

  • «Τα στοιχεία έως σήμερα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ χαμηλή πιθανότητα μετάδοσης του νέου κορανοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Ωστόσο, ακόμη και αν τα άτομα που εμπλέκονται δεν έχουν συμπτώματα, η σεξουαλική δραστηριότητα με νέους συντρόφους αυξάνει τον κίνδυνο να κολλησετε ή να μεταδώσετε τον ιό μέσω στενής επαφής, όπως το φιλί» προσθέτει.

Το σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται εάν οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα, σύμφωνα με την Δρ. Tam, η οποία προτείνει «να περιορίσετε τη χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών, ώστε εσείς και ο/η σύντροφός σας να είστε σε θέση να λάβετε ασφαλείς αποφάσεις». Φυσικά, επαναλήφθηκε και η πιο συνηθισμένη και σημαντική συμβουλή για την υγεία – να συνεχίσουν όλοι να έχουν ασφαλή σεξουαλική ζωή με την χρήση προφυλακτικού.

«Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις και έχοντας επίγνωση των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε,  μπορούμε να βρούμε τρόπους για να απολαύσουμε τη σωματική οικειότητα με τον/την σύντροφό μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόοδο που έχουμε κάνει όλοι με την Covid-19», καταλήγει στο μήνυμα της η Δρ Tam.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει περισσότερες από 129.000 περιπτώσεις Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 9.135 θανάτων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά.

Δείτε ακόμη 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ