ΚΕΦΙ: Τουρνουά μπάσκετ για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών και η «Εριφύλη» ΚΕΦΙ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου «GO Day» (Oncology Gynaecological day), που ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η 20ή Σεπτεμβρίου, διοργανώνει με την υποστήριξη της ESGO/ENGAGe τουρνουά μπάσκετ, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 11:00-14:00, στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τους γυναικολογικούς καρκίνους (καρκίνος τραχήλου, ωοθηκών, κόλπου, μήτρας, αιδοίου), η ενημέρωση για τα πρώιμα συμπτώματα, τους παράγοντες επικινδυνότητας και το μήνυμα της έγκυρης πρόληψης.

Βάσει στατιστικών στοιχείων, στις ΗΠΑ διαγιγνώσκονται ετησίως με γυναικολογικό καρκίνο 98.000 γυναίκες και στην Ευρώπη ο αριθμός πλησιάζει τις 58.000.

Το τουρνουά πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ομάδων θεσμικών φορέων, όπως της Βουλής των Ελλήνων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αρχιεπισκοπής, ενώ στην ομάδα του ΚΕΦΙ οι συμμετέχοντες αθλητές εκπροσωπούν έναν ασθενή, ο οποίος δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Ομάδες μπάσκετ εναντίον του καρκίνου, «γιατί κάθε καλάθι μετράει», «γιατί κάθε γυναίκα μετράει».

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπως η κορυφαία μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών Εβίνα Μάλτση και οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες – χρυσές ολυμπιονίκες της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών. Παράλληλα θα διεξαχθούν δρώμενα, που θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν το μήνυμα της προσπάθειας.

Στον διαγωνισμό βολών, που θα διεξαχθεί στις ανάπαυλες του τουρνουά, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων θα καλείται να κάνει σουτ για τη γυναίκα της ζωής του, με τις εύστοχες βολές να αντιστοιχούν σε προληπτικές εξετάσεις, που θα λαμβάνουν χώρα στα τμήματα των συνεργαζόμενων ιατρικών παρόχων.

Το τουρνουά αυτό, που θα αποτελέσει θεσμό, αρχής γενομένης από φέτος, στόχο έχει, εκτός από την ενημέρωση, να προσκαλέσει τις γυναίκες να δράσουν, να βγουν, να πάρουν «θέση» και να νικήσουν.

H δράση τελείται υπό τις αιγίδες:

ΕΟΠΕ, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος
ΕΛΛΟΚ, Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου
ΕΕΓΟ, Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας
W4LIFE HELLAS, Γυναίκες στην Ογκολογία
Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ