Κοροναϊός: Πανικός στην Ιταλία – 77.891 κρούσματα σε 32 χώρες – Τι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγέιας

Στην Ευρώπη ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 64 και βρίσκονται κυρίως στην Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Αγγλία.

Συνολικά 77.891 είναι μέχρι σήμερα τα κρούσματα του κοροναϊού σε 32 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων έχει η Κίνα απ’ όπου ξεκίνησε και η επιδημία.

Το ποσοστό θνητότητας του κοροναϊού είναι στο 2% των κρουσμάτων και μέχρι σήμερα οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί έφτασαν τους 2.361.

Την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός στην Ιταλία, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού έφτασαν τα 51, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

Συνολικά, σχεδόν 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας βρίσκονται σε άτυπη «απομόνωση», λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην Ρώμη, μια Κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχία

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του.

Τα κρούσματα χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση περιλαμβάνουν ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ούτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανέφερε στο Twitter ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με αναφορές, η νόσος παρέμεινε ήπια στο 80% των ασθενών του κοροναϊού και ήταν σοβαρή ή κρίσιμη στο 20% των ασθενών αυτών, πρόσθεσε ο Τέντρος. Στο 2% των κρουσμάτων, ο ιός ήταν θανατηφόρος.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας συνεχίζει να είναι το ενδεχόμενο ο Covid-19 να διαδοθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας» δήλωσε. «Έχουμε επίσης δημοσιεύσει ένα στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και απόκρισης, που περιλαμβάνει έκκληση για 675 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουμε χώρες, ιδιαίτερα αυτές που είναι περισσότερο ευάλωτες».

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ