Κορονοϊός: Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής – Ποιο είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής να είναι σε ασφυκτική κατάσταση. Η πληρότητα στα νοσοκομεία της Αττικής πλησιάζει το 95% με τα κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία να αυξάνονται εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού και των μεταλλάξεων. 

 

Αναλυτικά, η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική ήταν η εξής:

151 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
98 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
85 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
84 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
65 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
64 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
22 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
22 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

Όλα τα παραπάνω δεδομένα οδηγούν το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ σε σκέψεις για ένα νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας με αρκετές “κινήσεις” να έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται. Ήδη τα τελευταία 24ωρα υπάρχει αναδιάταξη των κλινικών και των ΜΕΘ. 120 κλίνες γενικών περιστατικών μετατρέπονται σε κλίνες νοσηλείας κρουσμάτων Κορονοϊού την ίδια ώρα που το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ αρχίζει να δέχεται περιστατικά που νοσούν από Κορονοϊό. 
Ωστόσο, κλίνες στα Γενικά Νοσοκομεία Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορίνθου μετατρέπονται σε κλίνες κορονοϊού. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να μη μείνει κανένας ασθενής χωρίς μηχανική υποστήριξη, προβλέπεται η ανάπτυξη κλινών εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό σε χειρουργικές αίθουσες και αίθουσες ανάνηψης.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ