Λιναρόσπορος: ο θαυματουργός μικροσκοπικός σπόρος και πώς να τον εντάξεις στη διατροφή σου

Ο λιναρόσπορος είναι μια θαυματουργή υπερτροφή που σήμερα μπορεί κανείς να βρει πολύ εύκολα σχεδόν παντού. Από τα ράφια των super markets με τα βιολογικά προϊόντα, μέχρι τα οπωροπωλεία και τις λαϊκές αγορές. Ο λιναρόσπορος σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής μπορεί να προσφέρει καλή υγεία και ευεξία ενώ οι τρόποι για να τον εντάξεις στη διατροφή σου είναι πολλοί.
 
-Μια από τις πλουσιότερες τροφές σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
 
Ο λιναρόσπορος είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία αποτρέπουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις, καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αποτρέπουν τη δημιουργία λιπώδους διήθησης στο ήπαρ. 
 
-Πλούσιος σε φυτικές ίνες
 
Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό για περισσότερους από έναν λόγους. Ο πιο βασικός σχετίζεται με την υγεία του εντέρου αφού οι φυτικές ίνες ομαλοποιούν τη λειτουργία του και διευκολύνουν την κινητικότητά του. 
 
-Ωραία χοληστερίνη!
 
Καταναλώνοντας συστηματικά λιναρόσπορο, ο οργανισμός καταφέρνει να ανεβάσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και να μειώσει τα επίπεδα της κακής, βοηθώντας σημαντικά ώστε να διατηρηθεί υγιής η καρδιά για πολλά πολλά χρόνια. 
 
-Σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα
 
Ο λιναρόσπορος δεν ενδείκνυται μόνο για άτομα που έχουν διαβήτη αλλά για όλους αφού ο έλεγχος του σακχάρου και η διατήρησή του εντός των φυσιολογικών ορίων είναι ζωτικής σημασία για τον οργανισμό. 
 
Πώς να καταναλώσεις τον λιναρόσπορο…
 
Ο λιναρόσπορος ταιριάζει πολύ καλά με όλες τις σαλάτες. Η ήπια γεύση του δεν θα επηρεάσει τις υπόλοιπες γεύσεις των λαχανικών ή του dressing που πιθανόν έχεις επιλέξει. Ο λιναρόσπορος ωστόσο ταιριάζει καταπληκτικά και με τα περισσότερα smoothies. Προτίμησε να τον αλέσεις ή να τον προμηθευτείς αλεσμένο ώστε να έχει καλύτερη υφή. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ