Ματίνα Παγώνη: “Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι”

Η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής 26/2 εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στα νοσοκομεία και για την πορεία της πανδημίας του Κορονοϊού στη χώρα. Η πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: “Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ”. 
 
Σχετικά με τις αποφάσεις και τις σχετικές ανακοινώσεις για την άρση του lockdown ή την παράτασή του, η κα. Παγώνη είπε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα ίσως μετά τις 15 Μαρτίου να μπορούν να εισηγηθούν οι ειδικοί κάποιο άνοιγμα, προσδιορίζοντας το άνοιγμα αυτό στα σχολεία και το λιανεμπόριο με ειδικές συνθήκες. 
 
Σχετικά με την Τσικνοπέμπτη, την Καθαρά Δευτέρα και το Πάσχα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών δήλωσε: “Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό. Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε…”


Τέλος, αναφερόμενη στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κα Παγώνη δήλωσε: “Για να πάω εγώ στο εξωτερικό που θέλω να πάω σε ένα συνέδριο, φυσικά θέλω να έχω μία πράσινη κάρτα να τη δείχνω και να τελειώνω. Δεν μπορώ να μπαίνω σε καραντίνα σε ξενοδοχεία” 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ