Μάχη με το χρόνο για αποφυγή της διαγραφής του δίνει ο ΕΕΣ

Μάχη με το χρόνο δίνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ώστε να μην ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2019 η διαγραφή του εθνικού Συλλόγου από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Αυτό τόνισε χθες ο νέος πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία μελών του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.θα προχωρήσει άμεσα:

  • στην έγκριση του νέου Καταστατικού, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ε.Σ./Ε.Η.,
  • στην διεξαγωγή Καταστατικής Συνέλευσης εντός του τρέχοντος έτους,
  • στην εγγραφή νέων μελών, και τέλος
  • στην πραγματοποίηση νέων δημοκρατικών εκλογών με ευρεία κοινωνική βάση.

«Ο Ε.Ε.Σ. έπρεπε να έχει εκσυγχρονιστεί και να εκδημοκρατιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, τρέχουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαντόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. μίλησε για το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και για το ακροτελεύτιο άρθρο του νέου Καταστατικού, που ορίζει τη μεταβίβαση της περιουσίας του Ε.Ε.Σ. στο Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση διάλυσης του Εθνικού Συλλόγου. Ο κ. Μαμαντόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο, υπογραμμίζοντας πως κατά την άποψή του αφορά ένα καθαρά τυπικό θέμα, καθώς η περίπτωση αναστολής ή παύσης της λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. είναι κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ δεδομένης της πολύχρονης ιστορικής παρουσίας και διαδρομής του. Η Διοίκηση εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η έμπρακτη απόδειξη της διάθεσής της για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του Οργανισμού θα τύχει της κατανόησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση και έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται στη χώρα μας, εκφράζοντας την καλή τους πρόθεση για καλή συνεργασία με σκοπό την επίτευξη των στόχων, όπως τους έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ