Μη σας ξεγελάει το χαμόγελο κάποιων ανθρώπων, υποστηρίζουν οι ειδικοί!

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη ορισμένες φορές δεν φαίνονται με «γυμνό μάτι». Επιλέγουν να χαμογελούν μπροστά στον κόσμο και να κλαίνε όταν κλείνει η πόρτα.

Δείχνουν όμως ότι όλα «πηγαίνουν» τέλεια, αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μιλάμε για τη «χαμογελαστή κατάθλιψη» «smiled depression».

Για τους ειδικούς , η «χαμογελαστή κατάθλιψη» πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία ειδική παθολογική κατάσταση. Ο πλησιέστερος επιστημονικός όρος είναι η «άτυπη κατάθλιψη», όπως χαρακτηριστικά γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενοι ειδικούς.

Πώς είναι δυνατόν όμως οι καταθλιπτικοί να έχουν ένα τόσο χαμογελαστό πρόσωπο; Για την ειδικό, Ολίβια Ρίμς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, η κατάθλιψη δεν εκδηλώνεται πάντα με τα ίδια συμπτώματα , δηλαδή, άσχημη διάθεση, κλάματα και απομόνωση.

Υπάρχουν πολλοί που φορούν «προσωπείο» κρύβοντας εύκολα το πρόβλημά τους. Και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι πιο ευεπίφοροι στην αυτοκτονία.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από «χαμογελαστή κατάθλιψη», όλο και αυξάνονται…, προσθέτει η επιστήμονας.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ