Μια 18χρονη ξύπνησε από κώμα και έμαθε ότι ήταν έγκυος και ότι γέννησε

Στις 2 Δεκεμβρίου η 18χρονη Ebony Stevenson από το Oldham του Μάντσεστερ στη Βρετανία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με επιληπτικές κρίσεις και μπήκε σε επαγόμενο κώμα – είναι ένας από τους τρόπους, με τους οποίους οι γιατροί ελέγχουν το πρήξιμο του εγκεφάλου μετά από τραυματισμό, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εγκεφαλική βλάβη, ακόμη και ο θάνατος.

Η νεαρή κοπέλα δεν είχε φουσκωμένη κοιλιά, ούτε είχε διακοπεί η περίοδός της, αλλά οι γιατροί, που την εξέτασαν, είπαν στη μητέρα της Ebony ότι η κοπέλα ήταν έγκυος. Οι επιληπτικές της κρίσεις προήλθαν από την προεκλαμψία, μια πολύ επικίνδυνη επιπλοκή, για αυτό και της έκαναν καισαρική.

Η κορούλα της, που πήρε το όνομα Elodie και χαρακτηρίστηκε «μωρό – θαύμα», γεννήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, αλλά η μαμά της την είδε τρεις ημέρες αργότερα, όταν βγήκε από το κώμα, οπότε διαπίστωσε τι είχε συμβεί.

Πώς συνέβη, όμως, αυτό; Η 18χρονη έχει δύο μήτρες και το μωρό είχε κρυφτεί σε μία από τις δύο. Πρόκειται για μια ασθένεια, που ονομάζεται «δίκερη μήτρα» και επηρεάζει μία στις 3.000 γυναίκες.

«Το να ξυπνάω από κώμα και να μου λένε ότι ήμουν έγκυος και ότι γέννησα ένα κοριτσάκι, ήταν το λιγότερο συγκλονιστικό», δήλωσε η κοπέλα, που σπουδάζει αθλητική φυσικοθεραπεία.

«Η συνάντηση με το μωρό μου ήταν σουρεαλιστική. Σαν εξωσωματική εμπειρία».

Η γέννηση της γλυκύτατης Elodie ήταν κάτι απίθανο να συμβεί, μιας και μόνο η μία από τις δύο μήτρες ήταν συνδεδεμένη με μια ωοθήκη και με μια σάπιγγα, κάτι που, θεωρητικά, μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης.

«Ανησυχούσα ότι δεν θα δενόμουν με την κόρη μου, επειδή δεν ήμουν «παρούσα» στη γέννησή της, αλλά νομίζω ότι είναι καταπληκτική. Ακούγεται απαίσιο τώρα, αλλά τους ζήτησα να την απομακρύνουν, καθώς ήμουν τόσο μπερδεμένη και σίγουρη ότι έκαναν κάποιο λάθος. Αλλά η μαμά μου μού τα εξήγησε όλα, ενώ οι νοσηλευτές ήταν εκεί και μου έδωσαν το κορίτσι μου πίσω, για να το κρατήσω σωστά για πρώτη φορά», είπε η νεαρή μαμά.

Η μπέμπα γεννήθηκε τελειόμηνη, έχοντας αναπτυχθεί πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ