Mια ιδέα που θα σας θυμίσει το καλοκαίρι που έρχεται.
Υλικά
- Βρασμένα χόρτα
- 2 σκελίδες σκόρδο (ή και περισσότερες) ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κομμάτι φέτα τριμμένη με το χέρι
- 1-2 μεγάλες κουταλιές γιαούρτι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Λίγη ακόμη φέτα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (μπορείτε να επιλέξετε τύπου γουόκ – είναι το ιδανικό) βάζετε το λάδι να κάψει, χαμηλώνετε την φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να λιώνει η φέτα ρίχνετε και το γιαούρτι. Όταν ομογενοποιηθούν, ρίχνετετα χόρτα και ανακατεύετε καλά ώστε να πάει παντού η σάλτσα και να ζεσταθούν. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού. Τρίβετε από πάνω με τα χέρια και την υπόλοιπη φέτα και σερβίρετε τα χόρτα έτσι όπως είναι, με το τηγάνι. Νοστιμότατα!
Από το tastyday.gr