Ο «χάρτης» του κορoναϊού στην Ελλάδα: Έξι περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο και τρεις με μηδενικά κρούσματα

Σύμφωνα με νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ,  έξι περιοχές συγκαταλέγονται στην λίστα με αυτές που συγκεντρώνουν το υψηλότερο φορτίο κρουσμάτων του κοροναϊού.

Μετά τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας, ο χάρτης έχει αλλάξει, με έξι νομούς να έχουν το δυσάρεστο «προνόμιο» να είναι στην κορυφή. Πρόκειται για τους νομούς Λάρισας, Αργολίδας, Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης και το Αγιο Ορος. Σε αυτούς του νομούς αντιστοιχούν πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. ‘Αγιο ‘Ορος και Καστοριά μάλιστα βρίσκονται στη λίστα από τον Μάρτιο.

Σε σχέση με τη Λάρισα, η παρουσία στη λίστα οφείλεται κυρίως στον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και τον οικισμό των Ρομά, ενώ για την Αργολίδα λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

Επιβαρυμένες από την πανδημία εμφανίζονται και άλλες 9 περιοχές: Έβρος, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Εύβοια, Αττική (πλην του δυτικού τομέα), Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθος. Σε αυτές η επίπτωση του κορωνοϊού ήταν 10 έως 49 κρούσματα ανά 100.00 πληθυσμού.

Πιο χαμηλά και με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ακολουθούν Κομοτηνή, Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Πιερία, Πέλλα, Άρτα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Κόρινθος, Μεσσηνία, Λέσβος και Χίος.

Τρεις νομοί με μηδέν κρούσματα

Από την αρχή  της πανδημίας μέχρι σήμερα, τρεις νομοί εξακολουθούν να μην έχουν καταγράψει κάποιο κρούσμα. Πρόκειται για τους νομούς ΓρεβενώνΕυρυτανίας και  Φωκίδας.

Πηγή: Economico.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ