Πίστωση χρόνου από την τρόικα στην Υγεία

Παράταση ως τις 15 Ιουνίου δόθηκε στο Υπουργείο Υγείας για ψήφιση του Νομοσχεδίου για το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών, ενώ παράλληλα εγκαταλείφθηκε – προς το παρόν – ο επιμερισμός του κλειστού προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, ανά θεραπευτική κατηγορία σε επίπεδο ATC4, και παραμένει το προαπαιτούμενο της μείωσης του clawback.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη με τους επικεφαλής των «Θεσμών» πραγματοποιήθηκε χθες σε καλό κλίμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τους εκπροσώπους των δανειστών αναγνωρίστηκε η πολύ σημαντική πρόοδος στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο Σύστημα Υγείας και εκφράστηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη (ΠΦΥ, κεντρικές προμήθειες, αξιολόγηση, διαπραγμάτευση φαρμάκων, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση κλπ).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι ο στόχος των αλλαγών αυτών είναι η καθολική, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα υγείας και ταυτόχρονα η ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και η βιωσιμότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ