Ποιοί αποτελούν το νέο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας

Νέα πρόσωπα συγκροτούν το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για την ερχόμενη τριετία, ύστερα από απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, με την εκκρεμότητα των νέων εκπροσώπων του ΠΙΣ, μόλις συγκροτηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο.

Το συμβούλιο θα συνέλθει για να εκλέξει πρόεδρο και αντιπρόεδρο.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), είναι ιατροί μέλη Δ.Ε.Π. ή ιατροί Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή, εγνωσμένου επιστημονικού κύρους, με εμπειρία συμμετοχής σε εθνικά ή ευρωπαϊκά όργανα ή επιτροπές με αντικείμενο τις πολιτικές υγείας και κοινωνική δραστηριότητα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος, ο οποίος αναπληρώνει τον Πρόεδρο στα καθήκοντά του σε περίπτωση που ο τελευταίος απουσιάζει ή κωλύεται, εκλέγονται από την Ολομέλεια του ΚΕ.Σ.Υ., με μυστική ψηφοφορία, μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας, μεταξύ των ιατρών-μελών του ΚΕ.Σ.Υ.

Τα ίδια πρόσωπα δεν μπορούν να επανεκλεγούν στη θέση του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου για περισσότερο από δύο συνεχόμενες θητείες.

Τα νέα μέλη του ΚΕΣΥ είναι τα εξής:

 

1. ΠΑΓΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑ, Παθολόγος, με αναπληρώτρια την ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, Γενική Ιατρό, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).
2. ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Χειρουργός, με αναπληρωτή τον ΨΑΛΤΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ, Ακτινολόγο, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου
3. ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), με αναπληρωτή τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Γενικό Γραμματέα της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.).
4. ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.), με αναπληρωτή τον ΥΦΑΝΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, ως εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.).
5. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), με αναπληρωτή τον ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ, Ταμία του Π.Φ.Σ., ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).
6. ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.), με αναπληρωτή τον ΔΑΓΛΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Γενικό Γραμματέα της Ε.Ν.Ε., ως εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.).
7. ΔΟΥΒΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, του κλάδου ΤΕ (Επιτήρησης Λοιμώξεων), Νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. ΚΑΙ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» , με αναπληρώτρια την ΣΑΛΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΤΕ, Τομεάρχη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).
8. ΓΚΡΟΖΟΥ ΑΝΝΑ, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών – Επισκεπτριών Υγείας (Π.Σ.Ε.Υ.), με αναπληρώτρια την ΠΛΕΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, Ταμία του Π.Σ.Ε.Υ., ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών – Επισκεπτριών Υγείας (Π.Σ.Ε.Υ.).
9. ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.), με αναπληρωτή τον ΚΟΥΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ, Γενικό Γραμματέα του Π.Σ.Φ., ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.).
10. ΒΙΒΙΛΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ), Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαιευτικής ΠΑΔΑ, με αναπληρωτή τον ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, Αντιπρόεδρο του ΣΕΜΜΑ, Μαιευτή-Msc στην παθολογία της κύησης, ως εκπρόσωποι των Συλλόγων Μαιών-Μαιευτών.
11. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Γενετικής, Κέντρο Αναφοράς και Πρόληψης Θαλασσαιμιών και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, με αναπληρώτρια την ΠΛΑΤΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Φυσικό Ιατρικής-Ακτινοφυσικής, ως εκπρόσωποι των Πανελλήνιων Ενώσεων Χημικών, Βιοχημικών, Βιολόγων, Ακτινοφυσικών και Τεχνολόγων Εργαστηρίων.
12. ΜΑΛΕΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑ, Β΄ Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
13. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αιματολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρώτρια την ΨΗΜΜΕΝΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
14. ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), με αναπληρωτή τον ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας του Ε.ΚΕ.Α., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).
15. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Μέλος Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με αναπληρωτή τον ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Μέλος Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).
16. ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.Ν.Α.), με αναπληρωτή τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟ, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.Ν.Α., Ψυχίατρο, ως εκπρόσωποι του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.Ν.Α.).
17. ΠΛΑΓΙΑΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αναπληρωτή τον ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Ιατρό-Πνευμονολόγο, ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
18. ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΘΗ, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
19. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιατρών, Λοιπών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Υγείας.
20. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, με αναπληρωτή τον ΤΣΙΓΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ, Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).
21. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μέλος Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, με αναπληρωτή τον ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμαρουσίου, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).
22. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), με αναπληρωτή τον ΣΦΗΚΑΚΗ ΠΕΤΡΟ, Καθηγητή Παθολογίας-Ρευματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), ως εκπρόσωποι των Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι.
23. ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής του Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), με αναπληρώτρια την ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Καθηγήτρια του Τομέα Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Ε.Σ.Δ.Υ., ως εκπρόσωποι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.).
24. ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πλοίαρχος (ΥΙ) ΠΝ του ΝΝΑ, με αναπληρωτή τον ΠΕΤΡΙΚΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Αντισμήναρχο (ΥΙ) του 251 ΓΝΑ, αμφότεροι Αξιωματικοί Υγειονομικού Ιατροί, ως εκπρόσωποι των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων.
25. ΒΟΓΙΑΤΖΗ-ΜΠΑΤΣΟΥΚΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «ΕΛΠΙΖΩ», με αναπληρώτρια την ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Πρόεδρο του Σωματείου Ασθενών «‘95’ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΝΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ», ως εκπρόσωποι των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Συλλόγων και Ενώσεων Ασθενών.
26. ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, με αναπληρωτή τον ΥΦΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
27. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΗΛΙΑΝΑ, Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), με αναπληρωτή τον ΣΦΟΝΤΟΥΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
28. ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή τον ΛΕΙΒΑΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ