Πολάκη και ΕΟΠΥΥ ευχαριστούν οι κλινικές για το λιγότερο clawback

Σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη ενέργεια προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών σχολιάζοντας τις αποστολές των σημειωμάτων για το clawback του πρώτου εξαμήνου 2017. Οι κλινικές οι οποίες κόμη και τώρα βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τον ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις συνεργασίας, παραδέχονται ότι ο διάλογος με τον ορανισμό κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τις επιβαρύνσεις που υπόκεινται λόγω clawback

Ειδικότερα η ΠΕΙΚ στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:
« Τα σημειώματα Claw back που απεστάλησαν στις Ιδιωτικές Κλινικές για το Α’ εξάμηνο του 2017, σε επιταγή μνημονιακων υποχρεώσεων που υπέγραψαν προηγούμενες Κυβερνήσεις αλλά συνεχίζει ως μόνιμο μέτρο, είναι μικρότερα ως ποσοστά, όμως εξακολουθούν να είναι άδικα και καταστροφικά για τους παρόχους. Οφείλουμε βέβαια να παραδεχτούμε ότι σε ορισμένους κωδικούς είναι σχεδόν μηδενικά, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που ήταν αποτέλεσμα δημιουργίας νέου υπο-κωδικου που χρηματοδοτήθηκε με τα αναγκαία κονδύλια, ύστερα από αίτημα της ΠΕΙΚ προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία το αποδέχτηκε, εισηγουμενη θετικά στον αρμόδιο αν. Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολακη, ο οποίος υπέγραψε την σχετική Υπουργική Απόφαση».

Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε τον Αν. Υπουργό Υγειας αλλά και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, επιφυλασσόμενοι όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για έναν προϋπολογισμό του Οργανισμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και όχι σε λογιστικές λογικές ώστε το claw back να εκμηδενιστεί και κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε, βάσει συμφωνηθέντων με την πολιτεία τιμών, να αμείβεται στο ακέραιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ