Πότε η κακή στύση «προειδοποιεί» για πιθανά προβλήματα υγείας

Ο κύκλος ζωής της στύσης ενός άντρα μεταβάλλεται όσο περνούν τα χρόνια. ¨¨Όταν όμως διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια συνεχής ή διαλείπουσα αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης της στύσης, μπορεί να κρύβεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πότε όμως η κακή στύση «προειδοποιεί» για σοβαρά προβλήματα υγείας έναν άνδρα:

Υπέρταση: Με την πάροδο των ετών, οι αρτηρίες γίνονται πιο στενές και λιγότερο ελαστικές. Έτσι, η καρδιά καταπονείται περισσότερο για να διοχετεύσει το αίμα σε ολόκληρο το σώμα και η αρτηριακή πίεση αυξάνεται σταδιακά. Οι βλάβες στις αρτηρίες οδηγούν αναπόφευκτα και στη μειωμένη παροχή αίματος στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται δυσκολότερα ικανοποιητική στύση. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν ζωτικής σημασίας προειδοποιητική ένδειξη.

Διαβήτης: Ο διαβήτης εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε ανεπανόρθωτες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και το νευρικό σύστημα. Κατ’ επέκταση, μειώνεται και η κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Διόγκωση του προστάτη: Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και στη βάση της ουρήθρας. Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης που κάνει τον προστάτη να πρήζεται. Η διόγκωση του προστάτη επηρεάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Η προστατίτιδα συνοδεύεται συχνά από τον έντονο πόνο, τη δυσκολία ενούρησης και τα προβλήματα στύσης.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ