Πριν κατεβάσετε το σκύλο σας από το κρεβάτι… διαβάστε αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι «σωστό» να κοιμόμαστε μαζί με το σκύλο μας στο ίδιο κρεβάτι ή και ακόμα στο ίδιο δωμάτιο.

Σε όλους αυτούς που αντιδρούν στον ύπνο μαζί με το σκύλο, έχουμε να παραθέσουμε μελέτη που έγινε στην κλινική Μάγιο και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το να κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο με το σκυλάκι μας, κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας.

Στη μελέτη συμμετείχαν 40 άνθρωποι, που είχαν πρόβλημα ύπνου, και κλήθηκαν να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο με ένα σκυλάκι.

Διαπιστώθηκε λοιπόν πως οι συμμετέχοντες όχι μόνο κοιμήθηκαν αλλά είχαν και έναν υπέροχο ύπνο, χωρίς να τους ενοχλήσει το σκυλί ακόμη κι αν έκανε βόλτες μέσα στο δωμάτιο.

Οι συμμετέχοντες δεν διευκρίνησαν αν κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι ή όχι. Σύμφωνα με τον Λόις Κραν, από την κλινική Μάγιο, ενώ πολλοί υποθέτουν πως πρόκειται για πρόβλημα το να κοιμάται κάποιος με το σκύλο του, στην πραγματικότητα τους κάνει καλό. Τους ηρεμεί και τους δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. Και μάλιστα βοηθά ακόμη κι αν κάποιος έχει αϋπνίες.

Πάρτε λοιπόν το σκυλάκι σας στο δωμάτιό σας και… καλό σας ύπνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόση ξηρά τροφή χρειάζεται ο σκύλος σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ