Δεκάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού τις τελευταίες ημέρες προκήρυξης των εκλογών, οι οποίες παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία μέχρι σήμερα, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι δεν τηρήθηκε η σειρά κατάταξης των υποψηφίων του πίνακα του επικουρικού προσωπικού και επίσης, ότι η μοριοδότηση έγινε με ρουσφετολογικά κριτήρια.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται παράνομη πρόσληψη ΠΕ Νοσηλεύτριας από την 4η ΥΠΕ για την ΤΟΜΥ Δράμας, με ημερομηνία 1/7/2019.
“Τώρα θυμήθηκαν να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές”, επισημαίνει η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ.
Στον αντίποδα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι για ψηφοθηρικούς λόγους, αντί να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με προσωπικό, τα αποψιλώνει ακόμη περισσότερο, κάνοντας λόγο για 527 τραυματιοφορείς π. σχολικούς φύλακες, οι οποίοι τελικά μετατάχθηκαν σε Δήμους κατά την προεκλογική περίοδο, ή εκδόθηκαν τα ΦΕΚ μετάταξης και τώρα περιμένουν τις διαπιστωτικές πράξεις.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, “αδειάζουν τα Νοσοκομεία. Στους 2300 Τραυματιοφορείς που υπηρετούν συνολικά στα Νοσοκομεία (5000 οι οργανικές θέσεις), χάνουμε τους 527. Υπάρχουν Νοσοκομεία που έφυγαν οι μισοί τραυματιοφορείς.
Τέλος Μαρτίου 2019 τέσσερα χρόνια μετά και λίγο πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε τις ανάγκες για σχολικούς φύλακες στους Δήμους και ψήφισε το ν.4604/2019 (άρθρο 87) που μετατάσσει τους τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους Δήμους, χωρίς να φροντίσει για την αντικατάστασή τους.
Παραμονές εκλογών με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, (άλλοι συνάδελφοι για μετάταξη περιμένουν πάνω από ένα χρόνο) αφού πρόλαβαν να εκδοθούν τα ΦΕΚ και οι διαπιστωτικές πράξεις. Ότι προλάβει σε ρουσφέτια η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές.
Κάποιοι πρώην Σχολικοί Φύλακες εγκλωβίστηκαν στα Νοσοκομεία αν και εκδόθηκαν τα ΦΕΚ, επειδή δεν πρόλαβαν να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις”.
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι λόγω έλλειψης τραυματιοφορέων, κινδυνεύουν οι ασθενείς – έκτακτα περιστατικά, καθότι οι ώρες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν.
Στη συνέχεια παρέθεσε χαρακτηριστικά παραδείγματα Νοσοκομείων:
- Βέροια: Από τους 19 Τραυματιοφορείς φεύγουν 8
- Ξάνθη: Από τους 22 φεύγουν 4
- Άμφισσα: Από τους 8 φεύγουν 4
- Θήβα: Από τους 9 φεύγουν 6
- Σωτηρία: Από τους 25 φεύγουν 6
- Βόλος: Από τους 22 φεύγουν 4
- Αμαλιάδα: Από τους 7 φεύγουν οι 3 και μια σειρά από άλλα Νοσοκομεία.
- Καβάλα: Από τους 17 φεύγουν 6.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα για το ζήτημα αφού θεωρεί ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.