«Προσγειώθηκε» σε ξυσμένο μολύβι και τρύπησε τον λαιμό της

Εντεκάχρονο κορίτσι, την ώρα που έπαιζε στο σχολείο, είχε ένα ατύχημα. «Προσγειώθηκε» πάνω σε ένα καλοξυσμένο μολύβι και τρύπησε ο λαιμός της.

Αμέσως κόπηκε η ροή του αίματος στον εγκέφαλο και η μαθήτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Το μολύβι τραυμάτισε έναν συγκεκριμένο μυ, του οποίου ο τραυματισμός δυνητικά μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αεραγωγό, στο πεπτικό σύστημα και στα νευροαγγειακά συστήματα.

Το περιστατικό αναφέρεται στο περιοδικό British Medical Journal και θεωρείται σπάνια περίπτωση, μιας και οι τραυματισμοί παιδιών στην περιοχή του λαιμού δεν είναι τόσο συχνοί, σε σύγκριση με εκείνους των ενηλίκων.

Το μολύβι, ευτυχώς, αφαιρέθηκε με επιτυχία μετά από χειρουργική επέμβαση, με επικεφαλής τον Dr Graham Roche-Nagle.

Μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι το αιχμηρό μολύβι είχε διαρρήξει την αριστερή καρωτιδική αρτηρία του κοριτσιού από το Τορόντο, διακόπτοντας εντελώς τη ροή αίματος στον εγκέφαλό της. Οι καρωτιδικές αρτηρίες είναι μεγάλα αιμοφόρα αγγεία, που παρέχουν αίμα στον εγκέφαλο, στο πρόσωπο και στον λαιμό.

Μετά την αφαίρεση του μολυβιού οι χειρουργοί καθάρισαν πολύ καλά την αρτηρία και την έραψαν.

Η νεαρή ασθενής επέστρεψε σπίτι της δυο μέρες μετά το χειρουργείο. Ωστόσο οι γιατροί την παρακολουθούσαν για τρία χρόνια, μέχρι που διαπίστωσαν ότι η πληγή επουλώθηκε όπως έπρεπε και δεν υπήρχε κάποιου είδους ανωμαλία.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ