Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επτά χώρες της λυγίζουν ξανά από τον κοροναϊό – Ραγδαία η αύξηση κρουσμάτων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς πολλά κράτη, και συγκεκριμένα η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Βρετανία, το Βέλγιο και η Πολωνία  καταγράφουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού.

Mε δεδομένο ότι όπως τόνισε πρόσφατα και ο ΠΟΥ, το μέτρο του lockdown δεν θα εφαρμοστεί ξανά, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους αναχαίτισης της επιδημίας, η οποία, ωστόσο, δείχνει απειλητικές διαθέσεις.

Η Γαλλία κατέγραψε την Πέμπτη ρεκόρ ημερήσιων λοιμώξεων (4.771), τις περισσότερες μετά τον Μάιο, ενώ κατά την εβδομάδα 10-16 Αυγούστου διαπιστώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 46%.

Στην Ιταλία, οι αρχές επιβεβαίωσαν 947 νέα κρούσματα το περασμένο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα από τις 14 Μαϊου και 9 νέους θανάτους. Σε όλη την χώρα, εξήντα εννέα άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι Βρυξέλλες στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο καταγράφηκαν 120 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας της χώρας, οι Βρυξέλλες είχαν την περασμένη εβδομάδα 67,5 θετικές περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, ενώ 15 ημέρες πριν είχαν 58,9 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Κατακόρυφη η αύξηση των κρουσμάτων και στην Πολωνία με 903 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών, τη μεγαλύτερη αύξηση, δηλαδή από την αρχή της πανδημίας.

Στην Αυστρία, ο αριθμός αναπαραγωγής (αριθμός R) του κοροναϊού στην Αυστρία έχει αυξηθεί στο 1,31 και επίσης αύξηση κατά 9,9% παρουσιάζει ο εκτιμώμενος ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων όπως ανακοινώθηκε χθες από την Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES) στη Βιέννη.

Πρόβλημα στα σχολεία του Βερολίνου

Ιδιαίτερος ο προβληματισμός των υγειονομικών αρχών και στη Γερμανία, όπου εκτός από την έξαρση της πανδημίας, διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες καταγράφηκαν κρούσματα COVID-19 σε 41 σχολεία του Βερολίνου, παρότι τα παιδιά φορούσαν μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους και τα διαλείμματα αλλά όχι κατά τη διδασκαλία.

Ενα βήμα πριν από το ολοκληρωτικό lockdown βρίσκεται το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, ενώ η καραντίνα θα αυστηροποιηθεί σε πολλές περιοχές στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, όπως το Όλνταμ το Μπλάκμπερν και σε τμήματατης περιφέρειας του Πεντλ. Αυτό γιατί

Ο δείκτης R της αναπαραγωγής των κρουσμάτων Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε και ενδεχομένως τώρα βρίσκεται άνω του 1, γνωστοποίησε χθες το Κυβερνητικό Γραφείο για την Επιστήμη. Η Βρετανία είναι η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα από την πανδημία του νέου κοροναϊού, με περισσότερους από 41.400 νεκρούς και 322.000 και πλέον θετικά κρούσματα.

Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει η Ισπανία, όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί πάνω από 66.905 νέες λοιμώξεις, οι περισσότερες σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ