Σενάρια για αναβολή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Στο παρά πέντε των επίσημων ανακοινώσεων

Μέχρι την τελευταία στιγμή, φαίνεται ότι παραμένει ανοικτή η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς κυβέρνηση και επιστήμονες προβληματίζονται για τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το κύμα επιστροφής των εκδρομέων του καλοκαιριού.

Παρ ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε προ ημερών ότι είναι οριστική η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ξανανοίξει η συζήτηση μεταξύ των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώνεται ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό.

  • Επί του παρόντος, η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί. Που σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ζήτησε να γίνει ενημέρωση και συζήτηση την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να παρατεθούν τα δεδομένα, να αναλυθούν οι αποφάσεις και να κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση.

Και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η ενημέρωση αυτή την Τρίτη στη μία στη Βουλή, με τους δύο υπουργούς να ενημερώνουν όλα τα κόμματα για την πανδημία του κοροναϊού στους τομείς αρμοδιοτήτων τους. Και εκεί θα συζητηθεί εκτενώς και το άνοιγμα των σχολείων και η πιθανή παράταση μίας εβδομάδας.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ