Συγγνώμη Τσίπρα ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Βαρύτατη άγνοια των προβλημάτων ή άκρως προσβλητική σκοπιμότητα, δηλώνει η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΤ3, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Η Ένωση κάνει λόγο επίσης για προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει μικροβιολογικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Τονίζοντας την έκπληξη των γιατρών του διαγνωστικού τομέα, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διερωτάται: «Αλήθεια, στην πλούσια συνδικαλιστική ιστορία της χώρας μας έχει υπάρξει ποτέ κλάδος που να έχει εξαγγείλει Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για απαιτήσεις που αφορούν υπηρεσίες που θα παρασχεθούν μελλοντικά»;

Και συνεχίζει τονίζοντας: «Οι δηλώσεις αυτές προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και αδικούν κατάφωρα τον κλάδο των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που έχουν επωμισθεί μεγάλο ποσοστό από το κόστος της περίθαλψης του ελληνικού λαού, μέσα από απαράδεκτα κουρέματα στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, που επιβάλλονται από το υπουργικό δίδυμο της Αριστοτέλους. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την προσφορά των λειτουργών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Καταλήγοντας, επισημαίνει: «Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ οφείλετε μία μεγάλη συγγνώμη στους ιατρούς και την παραδοχή της αλήθειας στον Ελληνικό λαό: ότι η κοινωνική πολιτική του κράτους φορτώνεται στις πλάτες των ιατρών οδηγώντας τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη μετανάστευση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ