Τα 30 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την AstraZeneca Ελλάδας, καθώς γιορτάζει τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της.

Πρόκειται για μία μεγάλη και καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία επί 30 χρόνια συμβάλλει ουσιαστικά στην Υγεία και βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντας σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Με βασικούς άξονες την Καινοτομία, την Αξιοπιστία και την Υπευθυνότητα, η AstraZeneca συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και της εγχώριας οικονομίας.

 • Το 2018 πάνω από 12 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων της χρησιμοποιήθηκαν από Έλληνες ασθενείς. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ, οι εκπτώσεις και οι επιστροφές στο σύστημα υγείας ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές στα 2,2 εκατ. ευρώ.
 • Οι επενδύσεις της για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της σε ολοένα περισσότερους ασθενείς.
 • Συμβάλλει στην απασχόληση με 200 εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι και στο υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής Φαρμάκων στον Ασπρόπυργο Αττικής, έχοντας δημιουργήσει για όλους τους εργαζόμενους ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.

Η AstraZeneca είναι μια καινοτόμος εταιρεία

Η καινοτομία είναι μία έννοια συνυφασμένη με την ανάπτυξη. Και η AstraZeneca τη θεωρεί

κινητήριο δύναμη για να κάνει πράξη το όραμά της και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχει προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς 113 καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Επικεντρώνει την έρευνα της στις αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, νεφρικές, μεταβολικές και ογκολογικές παθήσεις.

Τα τελευταία χρόνια υλοποίησε 28 κλινικές μελέτες, σε συνεργασία με 450 ερευνητές, για θεραπείες σοβαρών νοσημάτων. Είναι χαρακτηριστικό της προσήλωσής της στην προαγωγή της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας ότι μόνο το 2018, η AstraZeneca Ελλάδας επένδυσε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια κλινικών μελετών, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και το ερευνητικό έργο Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η AstraZeneca είναι μία κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία

 

Η κοινωνική ευθύνη της AstraZeneca καλύπτει πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Αυτό γίνεται:

 • Με τη δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ανακούφιση όσων δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.
 • Με την υποστήριξη του έργου κοινωφελών μη κυβερνητικών οργανισμών μέσω της εθελοντικής εργασίας, προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ή υλικού εξοπλισμού.
 • Με την επιχορήγηση διαγνωστικών εξετάσεων ασθενών σε οικονομική αδυναμία.
 • Με εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η ΧΑΠ και το άσθμα.
 • Με την υιοθέτηση «πράσινων» τακτικών στην καθημερινότητά της, αφήνοντας σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η AstraZeneca είναι μια αξιόπιστη εταιρεία 

Το όνομα AstraZeneca έχει καταστεί συνώνυμο των καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμάκων. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα 3 Βραβεία Prix Galien με τα οποία διακρίθηκε τα τελευταία  χρόνια.

Αδιάψευστος μάρτυρας για την αξιοπιστία της AstraZeneca δεν είναι όμως τα βραβεία, είναι πρωτίστως οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που έχει βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι δράσεις της αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και έγκαιρης πρόσβασης στις απαραίτητες θεραπείες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Τα 3 συνεχιζόμενα προγράμματα Πρώιμης Πρόσβασης, αλλά και τα 3 που βρίσκονται υπό έγκριση.
 • Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών με Διαβήτη τύπου 2.
 • Τα Προγράμματα ελέγχου μεταλλάξεων για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, από τα οποία έχουν ωφεληθεί χιλιάδες Έλληνες.

Προτεραιότητά της AstraZeneca είναι να φτάσουν τα προϊόντα της στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την εγκαθίδρυση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών.

Και για αυτό επενδύει σημαντικά σε δράσεις συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και επίσης συνεργάζεται με νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών & την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Η ανάπτυξη της εταιρίας θα υποστηριχτεί τα επόμενα χρόνια από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κλινικών μελετών, καθώς η συνέχιση της έρευνας για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και εξατομικευμένων θεραπειών βρίσκεται στο επίκεντρο της μελλοντικής στρατηγικής της.

Στα επόμενα 4 χρόνια θα θέσει σε κυκλοφορία 10 νέες καινοτόμες θεραπείες οι οποίες στοχεύουν σε 21 ενδείξεις.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ