Θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας νέο; Τα πολύχρωμα προϊόντα μπορεί να είναι η απάντησή σας. Μια πρόσφατη μελέτη υποδηλώνει ότι η κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα μπορεί να είναι το κλειδί για την επιβράδυνση της γνωστικής έκπτωσης και τη διατήρηση της ευκρίνειας του εγκεφάλου σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα από τη μελέτη: |
||||||
|
||||||
Λοιπόν, ποια είδη προϊόντων είναι ιδανικά; Όσο πιο φωτεινό είναι το χρώμα, τόσο το καλύτερο. Σκεφτείτε: ζωηρά κόκκινα, πλούσια πράσινα και φωτεινά πορτοκάλια, όπως φράουλες, μήλα, πορτοκάλια και πιπεριές . Ορισμένα τσάγια, κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε φλαβονοειδή. Βασικά, οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό με βαθύ, έντονο χρώμα μπορεί να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου σας.
|