Θεόδωρος Τρύφων: Γιατί οι ασθενείς πληρώνουν χωρίς λόγο μεγάλες συμμετοχές στα φάρμακα

Οι ασθενείς στην Ελλάδα πληρώνουν χωρίς λόγο μεγάλες συμμετοχές σε πολλά φάρμακα, δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TWODAY και τον Γιάννη Πολίτη μας εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό – τονίζοντας, παράλληλα, ότι τώρα γίνεται μια προσπάθεια η επιλογή Ελληνικού φαρμάκου (γενόσημου) να οδηγεί σε μηδενική συμμετοχή.

Ο κ. Τρύφων περιγράφει τις αδυναμίες του συστήματος αποζημίωσης των φαρμάκων από το δημόσιο και εξηγεί γιατί η ενίσχυση της κατανάλωσης του ποιοτικού Ελληνικού φαρμάκου αποτελεί τη λύση για την οικονομική περίθαλψη των ασθενών, τη δημιουργία οικονομιών για τα Ταμεία και την ενίσχυση της παραγωγικής μηχανής της χώρας.

Αναφέρεται στην αναπτυξιακή διάσταση της βιομηχανίας φαρμάκου και περιγράφει τις νάρκες που αντιμετωπίζει στη δραση της με σειρά αντικινήτρων και εξοντωτική φορολόγηση. Σήμερα μια κερδοφόρα φαρμακοβιομηχανία φορολογείται τελικά με 70%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα στα τρία φάρμακα που διατίθενται στην Ελλάδα τα δίνει δωρεάν η φαρμακοβιομηχανία, σε μια διαδικασία που οι επιχειρήσεις επιστρέφουν 1,4 δισ στο δημόσιο.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Τρύφων στο twoday.gr και στις σελίδες μας στο Facebookeconomico.gr και politisonline.comόπως επίσης στο κανάλι TWODAY στο YOUTUBE.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αφορά ένα κρίσιμο θέμα – την υγεία μας – και επιπλέον μας εξηγεί πως το δημόσιο βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη δυναμικών κλάδων της οικονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ