Την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων βρέθηκαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να συντονίσουν την εκ νέου εφαρμογή της 24ωρης λειτουργίας του, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, του οποίου η πλήρης λειτουργία είχε σταματήσει τον περασμένο Ιούνιο, θα εφημερεύει πλέον τις ημέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο, δίνοντας τέλος στο μεγάλο θέμα της υγειονομικής κάλυψης της τοπικής κοινωνίας, όχι μόνο των Μεγάρων, αλλά της ευρύτερης Δυτικής Αττικής, όπως ανακοινώθηκε.

Στην σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων συμμετείχαν και βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, ο Δήμαρχος Μεγάρων και τοπικοί φορείς.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι: «Τα Μέγαρα είναι μια σημαντική περιοχή με πολύ κόσμο, που θέλουμε να στηρίξουμε και γι’ αυτό επαναλειτουργούμε ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας στην περιοχή.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας, και ειδικά επί 24ώρου βάσεως, καλύπτοντας το Θριάσιο νοσοκομείο τις ημέρες που δεν εφημερεύει, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Γι’ αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί που ασκούν το λειτούργημά τους, θα μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω, ώστε να παρέχει υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας, ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει και βεβαίως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα».

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ