Το καλοκαίρι το σεξ είναι καλύτερο… αλλά και «παραγωγικότερο»

Η επαφή με τη φύση, ευνοεί την υγεία μας, καθώς τα περισσότερα συστήματα του οργανισμού μας λειτουργούν καλύτερα το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι φαίνεται επίσης ότι οι άνδρες λειτουργούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα στον σεξουαλικό τομέα. Καταρχάς λόγω της χαλαρής διάθεσης και της απουσίας στρες βελτιώνονται τα προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης ψυχογενούς αιτιολογίας, που δεν είναι σπάνια το χειμώνα.

Ακόμη, τόσο τα επίπεδα της σεροτονίνης η οποία επηρεάζεται από την ηλιοφάνεια, όσο και εκείνα της βιταμίνης D, που είναι υψηλότερα τους ζεστούς μήνες, σχετίζονται με τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση.

Γιατί; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D έχουν και υψηλή τεστοστερόνη, καθώς και ότι τα επίπεδα σεροτονίνης επηρεάζουν τη στύση.

Στη διάρκεια των διακοπών μειώνεται το στρες, που σύμφωνα με τους ειδικούς, βλάπτει τη γονιμότητα. Αν και οι ακριβείς λόγοι δεν είναι πάντα ξεκάθαροι  οι γιατροί τονίζουν ότι το άγχος και η κούραση παίζουν σημαντικό ρόλο στην ωορρηξία, στην ποιότητα του σπέρματος και κατ’ επέκταση στην ικανότητα σύλληψης.

Επιπλέον, ο ζεστός καιρός βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία και κατ’ επέκταση τη λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος ως συνόλου.

Αλλά και το ανδρικό σπέρμα είναι «ενισχυμένο» τους ζεστούς μήνες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η βιταμίνη D που παράγεται στον οργανισμό λόγω της έκθεσης στον ήλιο ενισχύει την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος.

Επίσης, στις διακοπές συνήθως βρισκόμαστε σε καθαρότερο περιβάλλον, πράγμα που ευνοεί την ποιότητα του σπέρματος το οποίο επηρεάζεται αρνητικά από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ