Αποκαλυπτικό πείραμα δείχνει πόσο γρήγορα μεταδίδεται ο κοροναϊός – Δείτε το βίντεο

Πώς ένας μόνο άνθρωπος σε ένα εστιατόριο μπορεί να μεταδώσει παντού τον ιό

Ένα πείραμα στην Ιαπωνία έδειξε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο κοροναϊός. Το πείραμα έγινε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας, NHK, σε συνεργασία με Ιάπωνες επιδημιολόγους για να αποδείξουν πόσο γρήγορα ο κοροναϊός κι άλλοι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν σε ένα εστιατόριο, από μόνο έναν άνθρωπο. 

Στο βίντεο, 10 άτομα εισέρχονται σε ένα εστιατόριο και μόνο ένας από αυτούς φέρει τον ιό. Μία ειδική, αόρατη ουσία, υπό «black light» τοποθετήθηκε στα χέρια του «μολυσμένου» ατόμου, δηλώνοντας την παρουσία των σωματιδίων του ιού, που προέρχονται από τον βήχα ή το φτέρνισμα. Όλα τα άτομα ξεκίνησαν να σερβίρονται από τον μπουφέ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους πως υπάρχει ανάμεσά τους φορέας του ιού.

Όταν πέρασε ο απαιτούμενος χρόνος, το δωμάτιο φωτίστηκε με το ειδικό φως και έγιναν τα «αποκαλυπτήρια». Σημάδια από την αόρατη χρωστική βρίσκονταν παντού, στα χέρια, στα πρόσωπα, στα ρούχα των συμμετεχόντων, στις κουτάλες που χρησιμοποιήθηκαν, στα τραπέζια, τα πιάτα, τα ποτήρια, σε κινητά, σε όλα τα αντικείμενα με τα οποία ήρθαν σε επαφή.

«Τέτοιου είδους πειράματα, έχουν τεράστια σημασία για να αντιληφθούμε την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται ο ιός», δηλώνει στο CNN ο John Nichols, καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Ο καθηγητής προσθέτει, πως το συγκεκριμένο βίντεο «υπογραμμίζει την ανάγκη για τήρηση των κανόνων υγιεινής και των μέτρων προστασίας, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού».
Δείτε το  βίντεο: 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ