Τσιόδρας: Θα είχαμε 13.831 νεκρούς αν είχαμε πάρει πιο χαλαρά μέτρα. 1 νέος θάνατος, συνολικά 173 και 10 νέα κρούσματα, συνολικά 2892

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή του ενημέρωση ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα, 8 εξ αυτών  με πιθανή σύνδεση με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι 2892, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

19 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3 % έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα, καταγράφηκε ένας νέος θάνατος. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό είναι 173. 53 ήταν γυναίκες και η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 76 έτη. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 160.991 κλινικά τεστ.

Βάση των μαθηματικών μας εκτιμήσεων είχαμε συνολικό ποσοστό κρουσμάτων κάτω από 1% του πληθυσμού, είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να επιπεδώσει την καμπύλη με συγκριτικά μικρότερες απώλειες σε άλλες χώρες. Τα περιοριστικά μέτρα περιόρισαν κατά 80% τη διασπορά του ιού. Όπως είπε, αν είχαμε πάρει πιο χαλαρά μέτρα, θα είχαμε 13.682 νεκρούς!

Ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού, λέγοντας ότι ο ιός είναι εδώ, συνεχίζει να είναι άκρως μεταδοτικός και πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε και να μην εφησυχάζουμε.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ