Χειροδικία με θύμα εργαζόμενη από Διοικητή Νοσοκομείου

Βιαιοπραγία σε βάρος εργαζόμενης στο Νοσοκομείου του Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας το διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και ρατήθηκε για 5 ώρες. Το θέμα μάλιστα έφερε στη Βουλή σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς.
Σύμφωνα με του εργαζόμενους του νοσοκομείου, χθες το μεσημέρι (22/10/2018) 13:30 υπάλληλος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με σοβαρά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από ΚΕΠΑ πήγε στο γραφείο του Διοικητή και ζήτησε ραντεβού από την Γραμματέα του για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της.

Πριν μία εβδομάδα είχε επισκεφθεί και τον Αν. Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν. Ο Αν. Διοικητής της ΥΠΕ υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου κάτι που προφανώς έκανε. Αυτό εκνεύρισε τον Διοικητή του Νοσοκομείου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Διοικητής άκουσε την συνομιλία της υπαλλήλου με τη Γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε, αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο. «Την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλο υποβασταζόμενη επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 3 ημερών», αναφερει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Υποβλήθηκε μήνυση στον Διοικητή από την υπάλληλο και ο Διοικητής συνελήφθη και κρατήθηκε 5 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς.
Οι εργαζόμενο ζητούν από τον Αν. Υπουργό Υγείας να παρέμβη άμεσα και να απαιτήσει την παραίτηση του Διοικητή «ο οποίος αντί να ασχολείται με το Νοσοκομείο που στην κυριολεξία καταρρέει, τιμωρεί, χειροδικεί όποιον διαφωνεί με την αλλοπρόσαλλη διοίκησή του. Τιμωρείται όποιος διεκδικεί καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ