ΥΓΕΙΑ: 4ο διεθνές σεμινάριο για τις παθήσεις και τη χειρουργική του αγκώνα

Η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ -υπό την διεύθυνση του κ. Σάββα Σουρμελή και σε συνεργασία με την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» – πραγματοποιεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το «Διεθνές σεμινάριο για τις παθήσεις και τη χειρουργική του αγκώνα».

Στο σεμινάριο, που θα γίνει 27-29 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Ν. Λούρος” του ΜΗΤΕΡΑ, θα παρευρεθούν καθηγητές από Ευρώπη και Αμερική. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους B. Morrey Mayo Clinic, D. Ring Texas University, R. Van Riet Αμβέρσα Βέλγιο, M. Demirhan KOC Κωνσταντινούπολης και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου Αγκώνος και Λ. Ζαλάβρας Πανεπιστήμιο Southern California, Los Angeles.

Στο πλαίσιο του 3ημερου συνεδρίου έχει εκπονηθεί ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα για τις κακώσεις και παθήσεις του αγκώνα και θα γίνει αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην χειρουργική των καταγμάτων του αγκώνα των συνδεσμικών βλαβών, όπως και των σύνθετων κακώσεων καταγμάτων και εξαρθρημάτων.

Το υψηλό επίπεδο των προσκεκλημένων ομιλητών παγκοσμίου κύρους θα παρουσιάσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης των κακώσεων του αγκώνα.

Παράλληλα θα αναφερθούν στις τενοντοπάθειες αγκώνα, που αποτελούν μια σύγχρονη μάστιγα. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει και τις τελευταίες εξελίξεις στις ολικές αρθροπλαστικές αγκώνα. Επιπλέον θα υπάρξουν εποικοδομητικές συζητήσεις, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει και διαδραστικές συνεδρίες, με συζήτηση σύνθετων περιπτώσεων από τους συμμετέχοντες.

Την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί πρακτικό workshop στο εργαστήριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Το workshop θα γίνει σε πτωματικά παρασκευάσματα, με αντικείμενο σύγχρονες αρχές οστεοσύνθεσης καταγμάτων αγκώνα και χειρουργικές προσπελάσεις για ειδικευόμενους και ειδικευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ