12 συμβουλές για υγεία και ευτυχία στην οικογένειά σας

Ένας υγιεινός, δραστήριος τρόπος ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος και να αποτρέψετε προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε οικογένεια, είναι σημαντικό να την διατηρείτε υγιή και ευτυχισμένη. Αλλά το να μεγαλώσεις την οικογένειά σου δεν είναι πάντα εύκολο. Είστε απασχολημένοι και τα παιδιά σας.  Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες και έξυπνες επιλογές για την οικογένειά σας από νωρίς.

Ακολουθούν 12 συμβουλές που θα βοηθήσουν εσάς και την οικογένειά σας να είστε υγιείς και ευτυχισμένοι:

1. Άσκηση.

Κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων ή μεταξύ των επεισοδίων του Netflix, κάντε έναν φιλικό διαγωνισμό για να δείτε ποιος μπορεί να κάνει τα περισσότερα pushups, να κρατήσει μια σανίδα τη μεγαλύτερη διάρκεια ή να κάνει τα περισσότερα jumping jacks. Το παιχνίδι είναι καλό για την υγεία της οικογένειάς σας .

2. Συγχωρέστε.

Παραδεχτείτε τα λάθη στα παιδιά σας και ζητήστε συγχώρεση. Με τη διαμόρφωση αυτής της συμπεριφοράς, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας σας, ενώ παράλληλα μαθαίνει στα παιδιά να εγκαταλείπουν τη μνησικακία και την πικρία .

3. Διαχειριστείτε τις μερίδες.

Προσφέρετε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα. Μην πιέζετε τα παιδιά να φάνε τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά να τα έχουν στη διάθεσή τους. Φροντίστε να μοντελοποιήσετε την υγιεινή διατροφή. Τα παιδιά σας παρακολουθούν.

4. Να είστε προνοητικοί με την υγειονομική περίθαλψη.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις επισκέψεις σε καλά παιδιά. Αυτά τα ραντεβού παρακολουθούν την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά, τον ύπνο, το φαγητό και την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σας.

5. Αποκτήστε ποιοτικό ύπνο.

Ο ύπνος είναι απαραίτητο στοιχείο επιτυχίας για τα παιδιά . Επιδιώξτε νωρίς τον ύπνο και μια σταθερή ρουτίνα χαλάρωσης — χωρίς χρόνο οθόνης. Θυμηθείτε, τα παιδιά που στερούνται ύπνου συνήθως δεν επιβραδύνουν, αλλά τελειώνουν.

6. Εξερευνήστε νέα πράγματα.

Φτιάξτε μια λίστα με δραστηριότητες που θα θέλατε να δοκιμάσετε μαζί και κρεμάστε την κάπου που μπορεί να δει όλη η οικογένεια.

7. Χτίστε δύναμη.

Ενσωματώστε δύναμη και ευελιξία στο πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας της οικογένειάς σας. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το τέντωμα κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων ή το επιτόπιο  βάδην ενώ βουρτσίζετε τα δόντια.

8. Βρείτε χαρά.

Βρείτε κάτι για να γελάτε με την οικογένειά σας κάθε μέρα. Το γέλιο μειώνει το στρες και το άγχος.

9. Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.

Ενσταλάξτε τη σημασία της δημιουργίας ισχυρών σχέσεων με το να είστε ευγενικοί με τους αγαπημένους σας. Τα παιδιά θα μάθουν ότι το να δίνεις – όχι να παίρνεις – μπορεί να δημιουργήσει πραγματική ευτυχία. Προγραμματίστε τακτικό εικονικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται στο σπίτι σας.

10. Εξαλείψτε τους εθισμούς.

Κάντε τον χρόνο οθόνης προνόμιο που επιτρέπεται μόνο μετά την ολοκλήρωση των μικροδουλειών και των εργασιών για το σπίτι. Περιορίστε τον χρόνο οθόνης  σε λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα και κρατήστε τις οθόνες έξω από την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας.

11. Μειώστε το άγχος.

Αναζητήστε διαδικτυακά δωρεάν βίντεο σχετικά με τη γιόγκα για παιδιά και οικογένειες ή δοκιμάστε να ενσωματώσετε τη βαθιά αναπνοή στη ρουτίνα των παιδιών σας πριν τον ύπνο. Τα παιδιά βιώνουν στρες και άγχος όπως και οι ενήλικες.

12. Δείξτε ευγνωμοσύνη.

Δημιουργήστε ένα βάζο ευγνωμοσύνης και ενθαρρύνετε όλους να βάζουν ένα σημείωμα στο βάζο κάθε μέρα με κάτι για το οποίο είναι ευγνώμονες. Όσο είστε όλοι στο τραπέζι, αφιερώστε χρόνο για να τα διαβάσετε. Ανοίξτε την καρδιά σας στην ευγνωμοσύνη και αναγνωρίστε τα βάσανα κατά τη διάρκεια δύσκολων καιρών.

Εάν δυσκολεύεστε να συμμετάσχετε στην οικογένειά σας, να θυμάστε ότι η μοντελοποίηση υγιεινών συμπεριφορών είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε την οικογένειά σας να αλλάξει, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι ευεξίας. Μόλις δουν τις αλλαγές που κάνετε, το πιθανότερο είναι ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν και αυτοί.

front-stories