12 συνήθειες σούπερ-υγιών ανθρώπων

  1. Παίρνουν πρωινό: Είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Ξεκινάει δυναμικά τον μεταβολισμό σας και σας εμποδίζει να τρώτε υπερβολικά αργότερα. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικες που τρώνε ένα υγιεινό πρωινό τα πηγαίνουν καλύτερα στη δουλειά και τα παιδιά που τρώνε ένα πρωινό έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ. Μην το παραλείψετε.
  2. Προγραμματίζουν τα γεύματα:   Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Πάρτε λίγο χρόνο και καθίστε και σκεφτείτε τους στόχους και τις ανάγκες σας. Θέλετε να χάσετε βάρος; Περιορίστε τη ζάχαρη, τα λιπαρά ή τους υδατάνθρακες; Προσθέστε πρωτεΐνη ή βιταμίνες; Η προετοιμασία του γεύματος σας κρατά τον έλεγχο. Ξέρεις τι τρως και πότε.
  3. Πίνουν άφθονο νερό: Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ένας άλλος λόγος για να πίνετε νερό;  Τα ζαχαρούχα ποτά συνδέονται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2. Αν δεν είστε λάτρης του απλού νερού, προσθέστε γεύση με φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, λάιμ, καρπούζι ή αγγούρι.
  4. Κάνουν ένα διάλειμμα για άσκηση: Μην πιείτε απλώς άλλο ένα φλιτζάνι καφέ — σηκωθείτε και κινηθείτε. Κάντε μερικές βαθιές διατάσεις ή διατάσεις. Είναι υπέροχο για το σώμα και το μυαλό σας. Μόλις 30 λεπτά περπάτημα πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει.
  5. Αποσυνδέονται:  Ελέγχετε πολύ το email και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Σίγουρα, οι τελευταίες ενημερώσεις των φίλων και της οικογένειάς σας απέχουν μόλις ένα κλικ, αλλά χρειάζεται πραγματικά να δείτε φωτογραφίες από το τελευταίο γεύμα του ξαδέρφου σας; Αφήστε το να περιμένει μέχρι το πρωί. Ορίστε μια ώρα για να αποσυνδεθείτε και να αφήσετε το τηλέφωνο κάτω. Όταν μειώνεις τον χρόνο οθόνης, σε αφήνει ελεύθερο να κάνεις άλλα πράγματα. Κάντε μια βόλτα, διαβάστε ένα βιβλίο.
  6. Μαθαίνουν κάτι καινούργιο: Οι νέες δεξιότητες βοηθούν να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή. Εγγραφείτε για ένα μάθημα χορού ή ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής. Ακόμα καλύτερα, να κατακτήσετε μια νέα γλώσσα. Η διανοητική εργασία που χρειάζεται μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης και μπορεί ακόμη και να καθυστερήσει τις επιπτώσεις της νόσου του Αλτσχάιμερ.
  7. Δεν καπνίζουν:  Εάν ανάψετε το τσιγάρο, σταματήστε. Σβήστε το. Είναι μια μεγάλη κίνηση για καλύτερη υγεία. Το σώμα σας επανορθώνεται γρήγορα. Μόλις 20 λεπτά μετά το τελευταίο σας τσιγάρο, ο καρδιακός σας ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση πέφτουν. Γιατί να περιμένετε ? Κόψτε τη συνήθεια, σήμερα. Ο γιατρός σας θα χαρεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.
  8. Κοιμούνται καλά:   Υπάρχουν σχεδόν πάρα πολλά οφέλη για να απαριθμήσουμε. Ένας καλός βραδινός ύπνος σας κρατά σε καλύτερη διάθεση, οξύνει τη μνήμη και την εστίαση και σας βοηθά να μάθετε νέα πράγματα. Μακροπρόθεσμα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σας βοηθά να διατηρήσετε την περικοπή. Στόχος να έχετε 7 έως 9 ώρες τη νύχτα. Για την καλύτερη ξεκούραση, κάντε το σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  9. Εκπαιδεύουν τους μύες:  Η προπόνηση δύναμης βοηθά το σώμα σας να ανταλλάσσει λίπος με μυϊκή μάζα. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν είστε καναπέ. Αλλά αυτές οι προπονήσεις μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, να δυναμώσετε την καρδιά σας και να χτίσετε τα οστά σας. Κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης — όπως push-ups, lunges και άρση βαρών — τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
  10. Βγαίνουν έξω: Λίγα λεπτά στον ήλιο αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης D και αυτό είναι καλό για τα οστά, την καρδιά και τη διάθεσή σας. Επιπλέον, το να είσαι έξω σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να κινήσεις το σώμα σου αντί να το παρκάρεις μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Επιλέξτε τη φύση από τους δρόμους της πόλης, αν μπορείτε. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν βόλτες σε αστικούς χώρους πρασίνου ήταν πιο ήρεμοι από τους ανθρώπους που περπατούσαν σε κατοικημένες περιοχές.
  11. Κρατούν καλή ισορροπία: Εάν είστε νέοι και δραστήριοι, η καλή ισορροπία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τραυματισμούς. Εάν είστε μεγαλύτεροι, θα σας κρατήσει ενεργό περισσότερο και θα μειώσει τις πιθανότητες να πέσετε και να σπάσετε ένα κόκκαλο. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, καλή ισορροπία σημαίνει καλύτερο μυϊκό τόνο, πιο υγιή καρδιά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η γιόγκα και το τάι τσι είναι υπέροχοι τρόποι για να το δουλέψετε, αλλά σχεδόν οτιδήποτε σας κάνει να κινείστε, ακόμα και το περπάτημα, μπορεί να σας βοηθήσει.
  12. Αυτογνωσία:  Μελέτες δείχνουν ότι η επίγνωση μειώνει το άγχος, ανακουφίζει από τον πόνο και βελτιώνει τη διάθεσή σας. Και οι επιστήμονες αρχίζουν να καταλαβαίνουν πώς. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι 8 εβδομάδες τακτικού διαλογισμού μπορούν να αλλάξουν μέρη του εγκεφάλου σας που σχετίζονται με τα συναισθήματα, τη μάθηση και τη μνήμη. Ακόμη και το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να είναι καλό για τον εγκέφαλό σας, αρκεί να το κάνετε προσεκτικά.

 

front-storiesβελτίωση υγείας