14 τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και πιο δυνατά

Tο styling με προϊόντα θερμότητας, μπορεί να σπάσει και να καταστρέψει τα μαλλιά. Αν χρησιμοποιείτε συχνά σίδερο για μπούκλες ή ισιωτικό ή ζεστή χτένα, τα μαλλιά σας  μπορεί να μην μεγαλώσουν τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε.  Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμότητα:

  • Ψεκάστε πρώτα σε ένα προστατευτικό θερμότητας.
  • Χρησιμοποιήστε την πιο cool ρύθμιση.
  • Στεγνώστε/φορμάρετε γρήγορα, ώστε η θερμότητα να αγγίζει τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Μην το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.

Μην φορμάρετε τα μαλλιά όταν είναι ακόμα βρεγμένα. Η χρήση εργαλείων θερμότητας σε πολύ βρεγμένα μαλλιά μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες στο στέλεχος της τρίχας, καθιστώντας τα εξαιρετικά εύθραυστα. Εάν τα μαλλιά σας είναι ίσια, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα και μετά χτενίστε απαλά με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Για μαλλιά με υφή ή σγουρά, ξεμπερδέψτε απαλά με μια χτένα με φαρδιά δόντια όσο είναι υγρά.

Προσέξτε το χρώμα: Οι θεραπείες μαλλιών, όπως οι βαφές, το μόνιμο ίσιωμα μπορεί να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σας, επομένως είναι πιο πιθανό να σπάσουν πριν μεγαλώσουν στο πολυπόθητο μήκος σας. Εάν επιλέξετε μια απόχρωση όχι πολύ μακριά από το φυσικό σας χρώμα θα μειώσετε τις βαφές.  Πάντα να δοκιμάζετε τη βαφή που αγοράσατε από το κατάστημα πριν την εφαρμόσετε σε ολόκληρο το κεφάλι σας.

Τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να βλάψουν: Προσοχή στα φάρμακα που παίρνετε για την τριχόπτωση.  Θα πρέπει να συνταγογραφηθούν από τον δερματολόγο σας.  Επιπλέον, η τριχόπτωση μπορεί να είναι παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των β-αναστολέων και των αμφεταμινών. Ρωτήστε το γιατρό σας για εναλλακτικές λύσεις αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα.

Κόβετε συχνά τα μαλλιά σας: Πώς θα μπορούσε ένα κούρεμα να βοηθήσει τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν;  Τα φρεσκάρει, αφαιρεί τις κατεστραμένες άκρες και τα μαλλιά μεγαλώνουν με υγιή τρόπο. Μην τα κόβετε πολύ, ο στόχος σας είναι να τα μακρύνετε.  Τα μαλλιά σας μεγαλώνουν περίπου 1/2 ίντσα το μήνα, επομένως μπορεί να τα κόβετε 1/4 της ίντσας κάθε 3 μήνες περίπου.

Αντιμετωπίστε το στρες: Κι όμως, το άγχος επηρεάζει την υγεία και των μαλλιών. Μπορεί να σας προκαλέσει αλωπεκία, όπου το δικό σας ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των τριχών σας. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε τριχοτιλλομανία, μια έντονη επιθυμία να τραβήξετε τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά σας μπορεί να μεγαλώσουν ξανά όταν μειώσετε το άγχος στη ζωή σας ή βρείτε τρόπους να το διαχειριστείτε.

Περιποιηθείτε τα: Εάν τα μαλλιά σας σπάνε εύκολα, χρειάζονται επιπλέον περιποίηση. Για παράδειγμα, τα μαύρα μαλλιά τείνουν να είναι εύθραυστα, γιαυτό καλό είναι να μην τα ζορίζετε πολύ στο λούσιμο, και να τα περιποιείστε με μία θεραπεία με ζεστό λάδι κάθε 2 εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα:  Ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να περιποιηθείτε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά

Προσοχή στα Extensions και τις Πλεξούδες:  Οι ειδικοί λένε να μην τα φοράτε για περισσότερο από 2-3 μήνες κάθε φορά. Και μην τα βγάζετε ποτέ μόνοι σας. Μπορεί να βλάψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν πονάτε όταν τα μαλλιά σας είναι χτενισμένα σε εξτένσιον, πλεξούδες, ή είναι πολύ σφιχτά θα βλάψουν τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε conditioner: Όχι μόνο βοηθά τα μαλλιά σας να συμπεριφέρονται και να δείχνουν καλύτερα, τα ενισχύει και τα προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Εάν έχετε λεπτή τρίχα, απλώστε τα μόνο στο κάτω μέρος των μαλλιών σας για να μην τα βαρύνετε.

Μην χάνετε βάρος πολύ γρήγορα:  Όταν θέλετε να χάσετε κιλά, βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας δεν θα πάνε μαζί τους. Ακριβώς όπως το άγχος μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μαλλιών, το ίδιο μπορεί να προκαλέσει και η ξαφνική απώλεια βάρους. Είναι πολύ καλύτερο για εσάς και τα μαλλιά σας, να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής με πιο αργό ρυθμό.

Κάντε τακτικά ιατρικό έλεγχο: Δεν υπάρχει κανένα συμπλήρωμα αποδεδειγμένο ότι κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν έχετε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σας. Ο χαμηλός σίδηρος προκαλεί αναιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Οι βιταμίνες Β και D είναι μεγάλος παράγοντας για υγιή μαλλιά. Το ίδιο ισχύει και για τον ψευδάργυρο, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τη βιταμίνη Β βιοτίνη. Ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για ελλείψεις. Ρωτήστε τους αν πρέπει να πάρετε μια πολυβιταμίνη ή συμπλήρωμα και πόσο.

Κοιμηθείτε σε σατέν:  Δεν θα κάνει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, αλλά μπορεί να μειώσει την τριβή, το φριζάρισμα και το σπάσιμο.

Κάντε ένα μασάζ στον εαυτό σας: Μερικές μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι το τακτικό μασάζ κεφαλιού μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να γίνουν πιο πυκνά.  Το μασάζ είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανακούφιση του στρες και το στρες μπορεί να συμβάλει στην απώλεια μαλλιών.

Διαβάστε ακόμα: