15 τροφές που συμβάλλουν στην υγεία μας

  1. Ζυμαρικά

Μια υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Ορισμένες τροφές που μπορεί να φαίνονται σαν ένοχες απολαύσεις μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία σας . Αυτό που έχει σημασία είναι πώς τα προετοιμάζετε και πόσο συχνά βρίσκονται στο τραπέζι σας. Πάρτε ζυμαρικά: Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αλάτι και σας κρατούν ικανοποιημένους περισσότερο, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να τσιμπολογήσετε ή να φάτε υπερβολικά. Αλλά πρόσεχε τι βάζεις πάνω του. Αν το καλύψετε με μια πλούσια σάλτσα αλφρέντο, μπορείτε να ενισχύσετε το λίπος και το αλάτι. Δοκιμάστε μερικά ζυμαρικά ολικής αλέσεως με ελαιόλαδο και λίγη παρμεζάνα.

  1. Κόκκινο κρέας

Πρέπει να είναι το σωστό είδος: Δεν μιλάμε για prime rib ή λιπαρά χάμπουργκερ. Το άπαχο κόκκινο κρέας – όταν αφαιρέσετε όλο το λίπος που μπορείτε να δείτε – είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12, νιασίνης, ψευδαργύρου και σιδήρου. Και σε μικρές μερίδες, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL, την «κακή» χοληστερόλη.

  1. Ποπ κορν

Πρόχειρο φαγητό, σωστά; Εδώ κάνετε λάθος . Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, οι οποίες σας βοηθούν να χορτάσετε και σας κρατούν σε πρόγραμμα. Έχει επίσης βιταμίνη Β, μαγγάνιο και μαγνήσιο, καθώς και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να σας προστατεύσουν από ασθένειες και βλάβες στα κύτταρα και να βελτιώσουν την υγεία σας γενικότερα. Το κλειδί για να το διατηρήσεις υγιές είναι να βάλεις όριο στο αλάτι και το βούτυρο.

  1. Μέλι

Αυτό το φυσικό γλυκαντικό είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα σας και να κάνουν καλό στη φλεγμονή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με το μείγμα βακτηρίων στο έντερο σας, το οποίο είναι σημαντικό για την πέψη και τη λήψη θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα.

  1. Φυστικοβούτυρο

Ναι, έχει αρκετά λίπος. Αλλά είναι κυρίως το ακόρεστο είδος, το οποίο δεν είναι κακό για εσάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που τρώνε ξηρούς καρπούς ή φυστικοβούτυρο τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή νόσο ή διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με άτομα που τους τρώνε σπάνια. Είναι επίσης μια καλή πηγή για κάτι που πολλοί Αμερικανοί χρειάζονται περισσότερο: κάλιο. Για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο, ακολουθήστε την ανάλατη διαδρομή.

  1. Σοκολάτα

Όλα έχουν να κάνουν με τα φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να σας προστατεύσουν από τη βλάβη των κυττάρων. Μπορεί επίσης να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση, να βελτιώσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά σας και να σας κάνουν λιγότερο πιθανό να έχετε ορισμένα είδη καρδιακών παθήσεων. Η μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη γιατί έχει το περισσότερο κακάο — όπου ζουν τα φλαβονοειδή — και τη λιγότερη ζάχαρη. Αλλά μπορείτε να έχετε πάρα πολλά καλά πράγματα, γι’ αυτό φάτε λίγο.

  1. Αυγά

Σας δίνουν μια πλήρη γκάμα βιταμινών Β και αμινοξέων, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Έχουν επίσης ορισμένα θρεπτικά συστατικά που δεν υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα, όπως η βιταμίνη D και το σελήνιο. Και τα αυγά σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για λίγο, γεγονός που τα κάνει έναν υπέροχο τρόπο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

  1. Κοτόπουλο με σκούρο κρέας

Έχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από το λευκό κρέας, αλλά είναι πολύ πιο πλούσιο σε μέταλλα όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο, καθώς και βιταμίνες Α, Β και Κ. Είναι επίσης πλούσιο σε ταυρίνη, η οποία διασπά το λίπος και βοηθά στη φλεγμονή και το αίμα. πίεση.

  1. Πατατοσαλάτα

Οι παγωμένες πατάτες έχουν κάτι που ονομάζεται «ανθεκτικό άμυλο», το οποίο δρα σαν φυτικές ίνες και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τακτικά και το έντερο σας υγιές. Αλλά ζεστές ή κρύες, οι πατάτες έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο και μαγνήσιο. Αναζητήστε μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες για να βάλετε στην σαλάτα.

  1. Καφές

Οι γιατροί συνήθιζαν να προειδοποιούν τους ανθρώπους για τον καφέ εάν κινδυνεύουν να πάθουν καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό. Αλλά η έρευνα δείχνει τώρα ότι ακόμη και η έντονη κατανάλωση καφέ δεν αυξάνει τις πιθανότητές σας για κάτι τέτοιο. Και η κατανάλωση τριών έως πέντε φλιτζανιών την ημέρα μπορεί ακόμη και να τα μειώσει. Αλλά η μεγάλη ποσότητα καφλε μπορεί να σε κάνει να νευριάσεις και να επηρεάσει το στομάχι σου. Επίσης, προσέξτε το πολύ γάλα και τη ζάχαρη.

  1. Αλκοόλ

Έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ — μία την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες — μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις, πέτρες στα νεφρά, χολόλιθους και διαβήτη τύπου 2. Αλλά μην παρασυρθείτε. Το πολύ αλκοόλ μπορεί να έχει πολύ αρνητικό ρόλο στην υγεία σας.

  1. Κατεψυγμένα Λαχανικά

Αποδεικνύεται ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά έχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία με τα φρέσκα — ακόμη περισσότερα σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή διαλέγονται και καταψύχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποθηκεύστε τον καταψύκτη σας και θα είναι εκεί όποτε το χρειάζεστε.

  1. Γαλλικό Μπρι

Ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά τρόφιμα, όπως το μπρι, το γιαούρτι και το πλήρες γάλα, δεν είναι πιθανό να αυξήσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού ή διαβήτη. Αλλά οι θερμίδες μπορούν να αθροιστούν, όπου μπαίνει το «ισορροπημένο» μέρος.

  1. Χοιρινό

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το άπαχο χοιρινό φιλέτο μπορεί να είναι το μυστικό όπλο που ψάχνατε. Το να το έχετε ως μέρος της κανονικής σας διατροφής αντί για βόειο κρέας και κοτόπουλο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και σωματικό λίπος, καθώς και να μικρύνει τη μέση σας.

  1. Αβοκάντο

Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακά. Το αβοκάντο συνδέεται με την υγεία της καρδιάς και καλά επίπεδα χοληστερόλης. Και η προσθήκη του στην τακτική διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει με το λίπος στην κοιλιά και να προστατεύσει τα μάτια και το δέρμα σας.

Πηγή

 

διατροφήfront-stories