30χρονη χορεύτρια που υπέστη έμφραγμα μιλά για τα συμπτώματα που κάθε γυναίκα πρέπει να προσέχει

Η Megan Corbin είναι μόλις 30 ετών, χορεύτρια και τον περασμένο Ιούλιο υπέστη έμφραγμα. Μοιάζει εξαιρετικά περίεργο για μια τόσο νέα γυναίκα σε προφανώς καλή φυσική κατάσταση λόγω της ιδιότητάς της. Όπως χιλιάδες άλλες νεαρές γυναίκες που περνούν μια τέτοια δοκιμασία, η Megan μιλά για τα προειδοποιητικά συμπτώματα που αγνόησε με σκοπό να πείσει τις γυναίκες να μην τα αγνοήσουν. 
 
Όπως η ίδια αναφέρει ένα πρωί του περασμένου Ιουλίου ξύπνησε με έντονη δυσπεψία. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν ότι μια σόδα θα βοηθούσε να ξεφουσκώσει από το δυσάρεστο αίσθημα πίεσης και βάρους. Στη συνέχεια η δυσπεψία έγινε κρύος ιδρώτας και αίσθημα εξάντλησης. Τότε ήταν που ζήτησε από τον σύζυγό της να την ξαπλώσει στα κρύα πλακάκια του μπάνιου. Όταν πια άρχισε να μουδιάζει στον αριστερό ώμο, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να ζητήσει επείγουσα ιατρική βοήθεια. 

 Στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν αμέσως το έμφραγμα. “Ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα να ακούσω”, αναφέρει η 30χρονη χορεύτρια. Η Megan σήμερα είναι εθελόντρια στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των γυναικών American Heart Association’s Go Red For Women” και γι’ αυτό αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της με το insider.com

“Η αίσθηση του εμφράγματος είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που περιμένεις. Παρότι οι άνδρες νιώθουν οξύ πόνο στο στήθος, για τις γυναίκες ο πόνος εντοπίζεται κυρίως στην πλάτη“, αναφέρει η Megan Corbin. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια είναι σε άριστη φυσική κατάσταση ενώ δεν έχει και κανένα οικογενειακό ιστορικό εμφράγματος σε νεαρή ηλικία, ωστόσο, οι εξετάσεις της έδειξαν ότι για καιρό είχε υψηλή χοληστερίνη καθώς και υπέρταση.
“Κοίταξα τον γιατρό και του είπα ότι δεν είχα σκοπό να πεθάνω σήμερα οπότε έπρεπε να κάνουμε ό,τι ήταν σωστό να γίνει. Μικρά πράγματα όπως αυτό σε βάζουν σε συντονισμό με το σώμα σου και σε κάνουν να παρατηρείς τις αλλαγές σε αυτό”, λέει η Megan για να καταλήξει ότι μετά την εμπειρία της δεν αφήνει τίποτα για την επόμενη μέρα…
έμφραγμα