7 λόγοι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με λεμονόνερο

Ακόμη και οι πιο μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σας μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας με λεμονόνερο, για παράδειγμα.  Δείτε επτά λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε αυτήν την εξαιρετικά απλή συνήθεια.

  1. Βοηθά στην πέψη
    Το οξύ βοηθά στη διάσπαση της τροφής. Γι’ αυτό υπάρχει τόσο πολύ από αυτό στο στομάχι μας. Το οξύ στα λεμόνια μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη συμπλήρωση των επιπέδων οξέος του στομάχου, τα οποία τείνουν να μειώνονται καθώς γερνάμε.
  2. Σας βοηθά να παραμένετε ενυδατωμένοι
    Οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό. Μια καθημερινή συνήθεια με νερό με λεμόνι είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε. Πώς ξέρετε αν πίνετε αρκετά; Τα ούρα σας είναι σχεδόν καθαρά.
  3. Φιλικό προς την απώλεια βάρους
    Είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο της αντικατάστασης του πρωινού σας καφέ με σαντιγύ, με νερό με λεμόνι. Όχι μόνο μία, αλλά ίσως 20 φορές το μήνα — και πολλαπλασιάστε το επί 10 χρόνια! Η συνεισφορά στην απώλεια ή διατήρηση του βάρους είναι σημαντική.   
  4. Αποτρέπει την οξείδωση
    Όπως όλα τα προϊόντα, τα λεμόνια περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό σας από ασθένειες. Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων από την οξείδωση, τον ίδιο μηχανισμό που προκαλεί τη σκουριά.
  5. Παρέχει μια υγιεινή δόση βιταμίνης C  
    Χυμός μισού λεμονιού στο νερό σας και θα προσθέσετε μόλις 6 θερμίδες στη διατροφή σας. Επιπλέον, θα λαμβάνετε περισσότερο από το ένα έκτο της ημερήσιας βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία μας από κυτταρικές βλάβες και την αποκατάσταση τραυματισμών.
  6. Παρέχει ώθηση καλίου
    Το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάλιο. Είναι απαραίτητο για την επικοινωνία νεύρων-μυών, τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και αποβλήτων και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικές πηγές καλίου.
  7. Βοηθά στην πρόληψη των λίθων στα νεφρά
    Το νερό με λεμόνι βοηθά στην πρόληψη των επώδυνων λίθων σε αυτούς που έχουν έλλειψη σε κιτρικό άλας ούρων (μια μορφή κιτρικού οξέος). Το πιο σημαντικό, τα αυξημένα υγρά βοηθούν στην πρόληψη της αφυδάτωσης – μια κοινή αιτία πέτρας στα νεφρά .

λεμονόνεροΛεμόνι