8 Σπιτικές θεραπείες για τη δυσπεψία

Υποφέρετε από δυσπεψία; Αντί να τρέχετε στο φαρμακείο για ένα μη συνταγογραφούμενο αντιόξινο, χρησιμοποιείστε αυτά τα συστατικά από τα ντουλάπια της κουζίνας σας—είναι οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη δυσπεψία.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι διάσημο για τη διευθέτηση των στομαχικών διαταραχών και τη βελτίωση της πέψης. Ως σπιτική θεραπεία για τη δυσπεψία, έχετε τρεις επιλογές: Πάρτε μία ή δύο κάψουλες τζίντζερ των 250 χιλιοστόγραμμα με τα γεύματα, φάτε μερικά κομμάτια ζαχαρωμένο τζίντζερ όπως χρειάζεται ή φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ.

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι μια πανάρχαια σπιτική θεραπεία για τη δυσπεψία. Ηρεμεί το στομάχι και καταπραΰνει τους σπασμούς στην εντερική οδό. Πάρτε ένα μισό κουταλάκι του γλυκού βάμμα χαμομηλιού έως και τρεις φορές την ημέρα ή πιείτε μερικά φλιτζάνια τσάι χαμομηλιού όλη την ημέρα.

Μέντα:  Το έλαιο του φυτού καταπραΰνει τους μυϊκούς σπασμούς του εντέρου και βοηθά στην ανακούφιση από τη ναυτία.  Πάρτε μία ή δύο κάψουλες που περιέχουν 0,2 χιλιοστόλιτρα ελαίου ανά κάψουλα τρεις φορές την ημέρα, μεταξύ των γευμάτων ή απολαύστε ένα βραστό φλιτζάνι τσάι μέντας στον ατμό.

Μάραθος και Κύμινο: Μασήστε και καταπιείτε μια κουταλιά μάραθου ή σπόρους κύμινο όταν έχετε δυσπεψία. Αυτοί οι σπόροι περιέχουν έλαια που καταπραΰνουν τους σπασμούς στο έντερο, ανακουφίζουν από τη ναυτία και βοηθούν στον έλεγχο του μετεωρισμού. Ο μάραθος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσπεψίας εάν λαμβάνεται αμέσως μετά από ένα πικάντικο γεύμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα ινδικά εστιατόρια παρουσιάζουν πιάτα με σπόρους μάραθου για τους πελάτες.

Γλυκόριζα: Πάρτε απογλυκυρριζωμένη γλυκόριζα, ή DGL, που πωλείται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Αυτό το προϊόν καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές και τη δυσπεψία επικαλύπτοντας την επένδυση του στομάχου.

Ζεστό νερό: Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι πίνοντας ένα απλό παλιό φλιτζάνι ζεστό νερό ανακουφίζει από τη δυσπεψία. Η ζεστή μπύρα τζίντζερ, η σόδα με λεμόνι-λάιμ ή η επίπεδη κόλα λέγεται επίσης ότι καταπραΰνουν μια στομαχική διαταραχή.

Μηλόξυδο: Μια ξινή λύση: δοκιμάστε να πιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ανακατεμένο με μισό φλιτζάνι νερό. Θα σας βοηθήσει να χωνέψετε το φαγητό εάν δεν έχετε αρκετό οξύ στο στομάχι σας. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γλυκάνει τη γεύση. Αυτό λειτουργεί καλά μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το αποφεύγετε ενώ παίρνετε μηλόξυδο.

Μαγειρική σόδα: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Εάν το στομάχι σας είναι πολύ όξινο, αυτό το διάλυμα εξουδετερώνει το οξύ του στομάχου και βοηθά επίσης στην ανακούφιση των επώδυνων αερίων. Επειδή σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις η μαγειρική σόδα μπορεί να εκραγεί στο στομάχι και να προκαλέσει δάκρυα, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να διώξετε μέρος του αερίου πριν χτυπήσει το στομάχι σας.

 

 

 

δυσπεψία