Αυξητικές πέους – Συναγερμός για τους κινδύνους

Οι αυξητικές επεμβάσεις πέους μπορεί να μην πετύχουν και μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία, σύμφωνα με νέα μετα-ανάλυση.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sexual Medicine Reviews, περιελάμβανε στοιχεία από 1.192 άνδρες, που εξετάστηκαν σε 17 διαφορετικές μελέτες, με κάποιους να έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αυξητικής πέους και άλλους, που είχαν επιχειρήσει να μεγαλώσουν το μέγεθος του πέους τους με άλλες μεθόδους, εκτός χειρουργείου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι διαδικασίες για την αύξηση του μεγέθους του πέους δεν ήταν αποτελεσματικές και συχνά είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπλοκές.

Στις μη χειρουργικές παρεμβάσεις, κατά τη χρήση διαστολέων, μερικά πέη αυξήθηκαν σε μήκος, αλλά η αύξηση ήταν μικρή, κάτω από 2 cm.

Οι διαδικασίες επιμήκυνσης με τη χρήση ενέσιμων φαρμάκων “αύξησαν την περιφέρεια του πέους, αλλά συσχετίστηκαν με υψηλό ποσοστό επιπλοκών“, όπως εξήγησαν οι ερευνητές.

Οι διαδικασίες, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκε κάποια ηλεκτρική συσκευή, “δεν αύξησαν το μέγεθος”, ανέφερε η μελέτη.

Στις διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, που υπόσχονται να αυξήσουν την περίμετρο και το μήκος του πέους, ορισμένοι άνδρες ανέφεραν σημαντική αύξηση του μεγέθους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, καμία από τις τεχνικές δεν επιβεβαιώθηκε με επιτυχία από άλλες πλευρές και “οι επιπλοκές δεν ήταν σπάνιες”.

Όπως ανέφερε το περιοδικό, στο οποίο έγινε η σχετική δημοσίευση: “Η θεραπεία του μικρού πέους στους φυσιολογικούς άνδρες υποστηρίζεται από ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία χαμηλής ποιότητας.

Οι ενέσιμες θεραπείες και η χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να παραμείνουν τελευταία επιλογή για την αύξηση του μεγέθους του πέους”.

αυξητικές επεμβάσεις πέουςμέγεθος του πέους