Αυτό είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για υπέροχα καστανά μάτια!

Τα καστανά μάτια είναι η πιο συνηθισμένη απόχρωση. Εάν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε είναι πιο εύκολο να ανακαλύψεις το ιδανικό φθινοπωρινό μακιγιάζ με τα περισσότερα χρώματα στην παλέτα.

Εάν έχεις σκούρα καφέ μάτια

Διάλεξε πιο σκούρες αποχρώσεις όπως το δαμασκηνί, το σμαραγδί ή το χρώμα του ζαφειριού. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν μια έντονη αντίθεση που πραγματικά κάνει τα καφέ μάτια να λάμπουν! Ακόμα καλύτερα, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τη μεταλλική εκδοχή αυτών των αποχρώσεων για πρόσθετη λάμψη.

Βήμα 1: Χρησιμοποίησε ένα μεσαίου μεγέθους πινέλο για να εφαρμόσεις τη σκιά της επιλογής σου. Βεβαιώσου ότι έχεις βάλει αρκετή χρυσόσκονη στο καπάκι του ματιού και πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Καθάρισε τις γωνίες των ματιών χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.

Εάν έχεις ανοιχτά καφέ μάτια

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να «παίξεις» με τα φωτεινότερα σημεία της ίριδας των ματιών σου.

Βήμα 1: Κοίταξε στον καθρέφτη και ταίριαξε το μακιγιάζ σου με τις κηλίδες χρώματος στις ίριδες των ματιών σου. Για παράδειγμα, αν έχεις κόκκινα σημάδια γύρω από τις κόρες των ματιών σου, μια bronze σκιά ή στο χρώμα του χαλκού θα είναι υπέροχη, ενώ αν έχεις κίτρινα σημάδια, οι χρυσοί τόνοι είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

Βήμα 2: Άπλωσε τη σκιά στην πτυχή των βλεφάρων σου και ολοκλήρωσε το look με σκούρο καφέ μολύβι πάνω και κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων.

Εάν τα μάτια σου τείνουν να πρασινίζουν

Αν τα μάτια σου τη μία στιγμή φαίνονται πράσινα και την άλλη σχεδόν χρυσά, ανεξάρτητα από τα ρούχα που φοράς ή τον καιρό, τα παρακάτω tips μακιγιάζ είναι ιδανικά για εσένα. Αν θέλεις να αποτυπώσεις περισσότερες από μία αποχρώσεις, η μαγεία του μακιγιάζ μπορεί να σε βοηθήσει.

Βήμα 1: Η κατάλληλη σκιά είναι εκείνη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από εκείνη που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο πράσινα, διάλεξε μία κοκκινωπή σκιά, ενώ αν θέλεις να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο χρυσά, διάλεξε μια σκιά ή ένα μολύβι σε μπλε τόνους.

Βήμα 2: Ανεξάρτητα από τη σκιά που θα επιλέξεις τελικά, άπλωσε ένα λεπτό στρώμα λάμψης ακριβώς πάνω από τις κόρες και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου για ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

Για όλες τις γυναίκες με καστανά μάτια

Ανεξάρτητα από τα χρώματα που θα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις, μην ξεχάσεις να τονίσεις το βλέμμα σου με μια γενναιόδωρη δόση μαύρης μάσκαρα.

Βήμα 1: Εφάρμοσε την πρώτη στρώση μάσκαρα μόνο στις άκρες, μετακινώντας το πινέλο από την κορυφή των βλεφαρίδων και καλύπτοντας τις άκρες από πάνω.

Βήμα 2: Κοίταξε προς τα κάτω στον καθρέφτη – για να βεβαιωθείς ότι εφαρμόζεις την επόμενη στρώση όσο πιο κοντά στις ρίζες – και γύρισε το πινέλο από τη βάση προς τις άκρες, όπως θα έκανες κανονικά.

Δεν γίνεται να ξεχάσουμε φυσικά το smokey eye που είναι παντός καιρού και είναι ό,τι πρέπει για ανανέωση μέσα από το φθινοπωρινό μακιγιάζ. Αν έχεις καστανά μάτια, τόνισέ τα με σκούρο γκρι ή απαλό μαύρο χρώμα αλλά χωρίς να καλύψεις ολόκληρο το μάτι, βάλε λευκή σκιά στην εσωτερική γωνία.

Τέλος το μακιγιάζ σας για να έχει ένα σωστό αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό καφέ κραγιόν και λίγο ροδακινί ρουζ.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ιδανικό μακιγιάζκαστανά μάτια