Άσθμα: Θετικά συνοπτικά αποτελέσματα Φάσης 2 για νέο αντίσωμα

Μελέτη Φάσης 2 για το άσθμα έδειξε ότι το αντίσωμα έναντι της IL-33 συνέβαλε στον καλύτερο έλεγχο της νόσου.

Η μελέτη πέτυχε επίσης ένα κύριο δευτερεύον καταληκτικό σημείο, καταδεικνύοντας ότι η μονοθεραπεία με το αντίσωμα REGN3500 βελτίωσε σημαντικά την πνευμονική λειτουργία, σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο.

Στη μελέτη, η μεγαλύτερη βελτίωση παρατηρήθηκε σε ασθενείς με τιμές ηωσινόφιλων ≥300 κύτταρα/μικρολίτρο.

Οι άνθρωποι με μέτριο έως σοβαρό άσθμα, παρόλο που λαμβάνουν την καθιερωμένη θεραπεία με εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή και β-αγωνιστές μακράς δράσης, συχνά εμφανίζουν ανεπαρκώς ελεγχόμενα, επίμονα συμπτώματα, που ενδέχεται να τους καθιστούν κατάλληλους για λήψη θεραπείας με έναν βιολογικό παράγοντα.

Αυτοί οι ασθενείς ζουν με βήχα, συριγμό και δυσκολία στην αναπνοή και διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών κρίσεων άσθματος, που μπορεί να οδηγήσουν σε επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ή σε νοσηλεία.

“Το άσθμα είναι μία ετερογενής νόσος, που όλοι οι ασθενείς δεν τη βιώνουν με τον ίδιο τρόπο. Ως εκ τούτου έχει σημασία να αξιολογήσουμε νέες θεραπείες με διακριτούς και καινοτόμους μηχανισμούς, όπως η στόχευση της ιντερλευκίνης IL-33”, δήλωσε ο Steve Pascoe, M.D., Head of Immuno-Inflammation Development της Sanofi.

“Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για το SAR440340 στην ατοπική δερματίτιδα και στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτών των μελετών, καθώς και τα ευρήματα, όσον αφορά στο άσθμα, προκειμένου να προσδιορίσουμε τη βέλτιστη οδό για το μέλλον αυτής της θεραπείας”.

 

άσθμα