Δείτε που αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα εκτός από τα δόντια σας!

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Βρίσκεται σε όλα τα μπάνια και είναι ο σύμμαχός μας για την προστασία των δοντιών και γενικότερα της στοματικής μας κοιλότητας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η οδοντόκρεμά σας, εκτός από την καθαριότητα των δοντιών, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη και σε άλλα πράγματα!

Η οδοντόκρεμα μπορεί να γίνει όμως και ένα “πολυεργαλείο” που θα σας δώσει τις πιο γρήγορες και κυρίως ανέξοδες λύσεις σε τέσσερα τουλάχιστον προβλήματα που αφορούν την ομορφιά σας.

Συγκεκριμένα η οδοντόκρεμα μπορεί να:

Καθαρίσει τους λεκέδες της βαφής μαλλιών. Αν βάφετε τα μαλλιά μόνη σας στο σπίτι, τότε σίγουρα θα έχουν μείνει υπολείμματα βαφής στα χέρια σας ή στο δέρμα γύρω από το μέτωπο σας. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στα σημεία και τρίψτε ελαφρά. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν χωρίς κόπο και ανέξοδα.

Εξαφανίζει τα σπυράκια. Βάλτε λίγη ποσότητα τοπικά και άφηστε τη μερικά λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια, ξέπλυνε καλά και θα δείτε ότι θα έχει ανακουφιστεί η φλεγμονή στο σημείο όπου είχε εμφανιστεί το σπυράκι.

Λευκαίνει τα θαμπά και κιτρινισμένα νύχια. Αν έχουν μείνει υπολείμματα από βερνίκι στα νύχια σου ή τα νύχια σου έχουν χάσει τη λάμψη τους, τότε άπλωσε λευκή οδοντόκρεμα (κατά προτίμηση) και θα τα δεις σε ελάχιστο χρόνο να λάμπουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τρίψετε καλά με την οδοντόβουρτσα και να ξεπλύνετε με νερό.

Αφαιρεί τους λεκέδες από το τσιγάρο στα δάχτυλά σας. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο σημείο που έχει κιτρινίσει από το τσιγάρο, τρίψτε με την οδοντόκρεμα και ξεπλύνετε με νερό.  Ο αντιαισθητικός λεκές θα έχει εξαφανιστεί από τα δάχτυλά σας.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
οδοντόκρεμα